dinsdag 28 maart 2023
30 C
Paramaribo
7 C
Amsterdam
0
(0)

Total en Apache doneren elk SRD.1.000.000,- aan het Surinaams Rode Kruis

lees ook ...

130 lijnbussen in Suriname gecontroleerd; 13 vergunningen in...

Op 23 en 24 maart 2023 zijn er op de Indira Gandhiweg in Suriname controles uitgevoerd op lijnbussen met medewerking van de busdienst van het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT). ...

De oliemaatschappijen TotalEnergies en Apache hebben het Surinaamse Rode Kruis elk een miljoen Surinaamse dollars gedoneerd dat moet worden gebruikt voor  overstromingshulp en de bestrijding van de pandemie. Ardalan Sahelirad van TotalEnergies en Apache heeft de cheques overhandigd. Het SRK zet zich  al langer dan tachtig jaar in voor de kwetsbaren in de samenleving door onder andere noodhulppakketten met non-food items, gezondheidsprogramma’s, zelfredzaamheid en geld.

Het SRK heeft bekendgemaakt dat door deze schenking  de organisatie in staat is om meer te doen voor  gemeenschappen in het binnenland. Het gezondheidsprogramma en vooral het faciliteren van zijn vaccinatie tegen covid-19 kan aangepakt worden”. Daarnaast zullen andere gemeenschappen, die ook met wateroverlast te kampen hadden worden versterkt.”

De distributie van noodhulp aan huishoudens  is op 8 september gestart in Kroonenburg aan de rechteroever van de Commewijnerivier. Het gaat om gezinnen die schade hebben geleden tijdens de overstromingen in mei en juni. Twee dagen later volgde  Akalekondre in district Marowijne. Wageningen en omgeving in het district Nickerie zullen ook hulp ontvangen. In totaal komen 424 gezinnen in aanmerking voor een noodhulppakket met non-fooditems en geld.

Het Disaster Managementprogramma bereid gemeenschappen voor  op de mogelijke negatieve gevolgen van rampsituaties en andere ongevallen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTotal en Apache doneren elk SRD.1.000.000,- aan het Surinaams Rode Kruis