donderdag 8 december 2022
29.2 C
Paramaribo
3.9 C
Amsterdam
5
(1)

Total en Apache doen vijfde olievondst voor Surinaamse kust

lees ook ...

Inheemse en Trans-Atlantische slavernij moet onderzocht word...

Het Nationaal Comité Herdenking Afschaffing Slavernij onder leiding van Johan Roozer heeft de voorzitter van De Nationale Assemblée, Marinus Bee MSc, LL.B. laten weten, dat slavernij in Suriname bij w...

Er is voor de kust van Suiname, in de Sapakara South-1 put in Blok 58, weer olie gevonden door het Franse TotalEnergies en de Amerikaanse oliemaatschappij Apache Corporation. Dit nieuws hebben de twee oliemaatschappijen donderdag bekendgemaakt. Deze aankondiging volgt op eerdere ontdekkingen in Maka Central, Sapakara West, Kwaskwasi en Keskesi.

Het is voor deze twee maatschappijen de vijfde grote olievondst in het diepzeegebied van Suriname. De andere grote ontdekking werd gedaan door het Maleisische Petronas in Blok 48. Gelegen op 4 kilometer ten zuidoosten van Sapakara West-1, werd Sapakara South-1 geboord in een waterdiepte van ongeveer 850 meter.

Sapakara South trof 30 meter netto olie aan, in een Campano-Maastrichtiaans reservoir van goede kwaliteit. “We zijn verheugd over deze nieuwe succesvolle bron in Sapakara South-1, die erg lijkt op de bron die eerder dit jaar in Keskesi werd aangekondigd. Deze positieve resultaten bevestigen onze strategie die gericht is op grote hoeveelheden hulpbronnen tegen lage ontwikkelingskosten”, zegt Kevin McLachlan van TotalEnergies.

De booroperaties worden voortgezet met het boorschip Maersk Valiant. TotalEnergies is de exploitant, met een werkbelang van 50 procent en Apache met een werkbelang van 50 procent. Na voltooiing van de Sapakara South-1-put, zal de installatie verhuizen om de Bonboni-1-put in Blok 58 te boren, melden de bedrijven.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTotal en Apache doen vijfde olievondst voor Surinaamse kust