vrijdag 23 februari 2024
29 C
Paramaribo
8.3 C
Amsterdam
3.6
(7)

Tot 20 jaar veroordeelde Desi Bouterse dokt achter partijleden

lees ook ...

OW-minister benadrukt unieke aanpak van renovatie van staats...

Het ministerie van Openbare Werken (OW), specifiek het directoraat Bouw- en Stedebouwkundige Werken (BSW), is momenteel actief bezig met grootschalige renovatiewerkzaamheden. Minister Riad Nurmohamed ...

“He who fights and runs away, lives to fight another day” heeft hoofdveroordeelde Bouterse waarschijnlijk gedacht. Hij heeft vermeden dat zijn huisgenoten of zijn langst dienende advocaat Irwin Kanhai het rechterlijk bevel in ontvangst namen om zich vrijdag te melden bij de strafgevangenis Santo Boma. Bouterse zoekt uitstel, dat is duidelijk.
Hoewel mr. Kanhai vandaag nog in een radio interview beweerde dat Bouterse en zijn vier medeveroordeelden de wet respecteren, vertelt de oproep van NDP aan haar leden om Bouterse vrijdagochtend 9 uur thuis op te zoeken een ander verhaal. Het zou de bedoeling zijn Bouterse de gelegenheid te geven zijn volgelingen toe te spreken. Tegenstanders zien hier eerder t beeld van een tegenstribbelende opa, die uit lafheid dokt achter partijleden die een menselijk cordon zullen vormen, tussen hem en de politie die hem kan komen ophalen.

Blinde volgers
Dat de NDP volgelingen aan de oproep gehoor zullen geven en hun voorzitter Bouterse en zijn gezin zullen ’poweren’, daar bestaat geen twijfel over. Ze hebben tijdens de NDP vergadering voor zijn uiteindelijke veroordeling, blijk gegeven van hun trouw en liefde aan hun Papa, die in hun ogen de mythische proporties heeft van een vader van het volk, in Suriname gezet door de onzichtbare hand van God.

Het is Bouterse zelf, die eens op het podium gezegd heeft Sranansma lob’ a dyugu dyugu; Surinamers houden van opschudding. In dit geval is dat nog heel begrijpelijk ook. De huidige VHP, Abop, P.L. regering, is onbeschrijfelijk schaamteloos in het bevoordelen van zichzelf, hun vrienden en familie, terwijl het volk zich tevreden moet stellen met enkele kruimels en af en toe wat vertier. Maar er wordt gepinaard door zeker 80 procent van de bevolking. De jaarlijkse inflatie van 60 % de afgelopen drie jaar spreekt boekdelen. De uitdrukking a hungry man is an angry man is hier zeker van toepassing.

Morgen

Nog een nachtje slapen, dan is het vrijdag en zullen we zien of voorzitter Bouterse zijn NDP leden nog wat discipline kan meegeven, zodat het geheel niet uit de hand loopt daar op Leyons berg. Massaal zullen de NDPers opkomen en de Anton Dragtenweg voor zeker twee kilometers paars kleuren. Een van ons Sranan Peyri leden zag dit reeds in een droom, maar dacht dat de rechters opa Bouta huis arrest zouden opleggen.
Dit vanwege zijn leeftijd (78 jaar) en zijn gezondheidsklachten: zijn ogen die achter uitgaan, zijn minder functionerende nieren en zijn jicht. Maar dat zit er niet in, Bouterse krijgt eventueel wel zijn eigen ‘ziekencel’ op het terrein van het Dr. Dumontier, militair hospitaal dat staat aan dezelfde straat pal tegenover het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. In verschillende nieuwsmedia stonden foto’s van het op een cel gelijkende stenen kamer van 4 x 5 meter, dat daar met spoed wordt afgebouwd.

Toespraak

Als Bouterse in Suriname is (waarschijnlijk wel) en een speech houdt kunnen we u nu al vertellen dat het een ‘fraai’ staaltje gaslighting zal inhouden, wat zijn leeghoofdige, emotionele volgelingen zullen slikken als zoete koek. Bouta zal zich voordoen als onschuldige martelaar, die gaat lijden in het gevang om zijn volk niet in nog grotere problemen te zetten. Na 16 maanden kunnen de NDPers hem dan zijn vrijheid teruggeven op 25 mei 2025 door massaal op de NDP te stemmen. In deze laatste regel herhalen wij wat mr. Kanhai hierover zei en wat het meest logische lijkt in Su op dit moment. Maar met Bouterse weet je het nooit; immers de vos verliest zijn haren, maar niet zijn streken…

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

5 REACTIES

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column, Suriname, Z-Breaking news nieuws »

meest gelezen

HomeColumnTot 20 jaar veroordeelde Desi Bouterse dokt achter partijleden