donderdag 22 februari 2024
29.3 C
Paramaribo
8.8 C
Amsterdam
0
(0)

Tosh van Dijk wil naar olympische spelen 2024

lees ook ...

Inheemse organisaties protesteren tegen vertraging erkenning...

De directeur van het Kabinet van de President overeen is met VIDS, OSIP (Organisatie van Samenwerkende Inheemse dorpen in Para, Wanica en Commewijne) en Powakka overeengekomen dat vrijdag een besluit ...

Taekwondoka Tosh van Dijk gaat nu hij zijn studie aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname succesvol heeft afgerond, zich de komende twee jaar volledig focussen op zijn tweede grootste droom: deelname aan de Olympisch Spelen 2024.

Na afronding van de studie Accountancy haalde Tosh de titel Bachelor of Science in de Economie. Hij deed hiervoor een risicoanalyse binnen de Inkoop en Distributie van CRS Imports N.V., waarbij hij is nagegaan welke risico’s zich voordoen binnen de onderneming en op welke wijze deze afgedekt kunnen worden. De studie ronde hij af met een gemiddelde van 7.1 voor zijn presentatie, verdediging en thesis.

Hoewel de sporter ambitie heeft voor een masterstudie, maakt hij echter een bewuste keus om zich de komende twee jaar te focussen op de Olympische Spelen 2024 in Parijs, Frankrijk. “Ik zal me hard inzetten om als een van de taekwondo-atleten in 2024 naar de Olympische Spelen te gaan en als Surinamer een medaille te winnen. Dat wilde ik zeker doen met een bachelor-diploma op zak, om er een extra tintje aan toe te voegen”, aldus Van Dijk.

“Dus nu ik me bachelor heb, ga ik voor mijn olympisch droom, daarna is het sowieso me master en kijken hoeveel ik kan doen om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de jeugd en die van mijn leeftijdsgenoten”, voegt de atleet eraan toe.

Gedurende zijn olympisch traject wil de taekwondoka ook zoveel mogelijk mensen inspireren om hun dromen na te streven. Hij wil  tijdens  zijn olympisch traject anderen inspireren en motiveren. “Elke keer dat ik de gelegenheid krijg, wil ik mensen aanmoedigen hun dromen na te streven”, aldus Van Dijk.

Momenteel is hij werkzaam op het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport en verzorgt daarnaast lessen op de taekwondoschool Yu-Sin. Hier geeft de atleet ook pro deo taekwondolessen aan jongeren en sportorganisaties.

Van Dijk zal de komende maanden diverse trainingskampen in het buitenland bijwonen. In de Verenigde Staten van Amerika en Nederland heeft hij twee topcoaches ontmoet. Hij geeft aan dat deze oefenmeesters hebben bewezen dat ze topatleten kunnen ontwikkelen. “Ik wil me binnen het milieu van topatleten bevinden om te kunnen concurreren met de wereldtop. Want hoe je het draait of keert, als je wilt winnen van de beste moet je competen met de besten om van ze te leren”, stelt de topatleet.

In augustus van dit jaar neemt Tosh deel aan de Wereld Islamitische Spelen, gevolgd door de Zuid-Amerikaanse Spelen in oktober en de Wereldkampioenschappen in november. Daartussen zijn er wat ranking toernooien waar Van Dijk ook aan zal deelnemen om progressie te maken op de wereldranglijst. Het komende jaar heeft de topsporter een vol programma aan wedstrijden die hij moet afwerken, om in 2024 deel te nemen aan het kwalificatietoernooi voor plaatsing voor de Olympische Spelen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTosh van Dijk wil naar olympische spelen 2024