maandag 4 maart 2024
25 C
Paramaribo
8.8 C
Amsterdam
0
(0)

Torenhoge schuld zorgt voor stagnatie scholenbouw in Suriname

lees ook ...

Veiligheid bovenaan agenda: Vp Brunswijk steunt inspanningen...

Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk heeft zijn steun uitgesproken voor elke inspanning die kan bijdragen aan een veiliger Suriname. Dit benadrukte hij tijdens een ontmoeting met Ben Swagerman, een des...

Het bouwen van scholen ondervindt enorme stagnatie door de schuld van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap & Cultuur (MinOWC). Veel ondernemers zijn niet uitbetaald, waardoor er niet-afgemaakte gebouwen staan. Volgens minister Marie Levens is de totale schuld ruim SRD 256 miljoen. Elke keer is het volgens de bewindsvrouw zoeken naar middelen om schulden te kunnen afbetalen.

Toch probeert de leiding van het ministerie de middelen bij elkaar te krijgen voor de afbouw van de gestarte projecten. In de tussentijd worden hoognodige zaken wel gedaan. Er worden 110 toilettengroepen op verschillende scholen gebouwd. Het gaat om een apart toilettenprogramma dat het ministerie is begonnen. De bouw zal een enorm bedrag kosten.

Als een aannemer heeft gewerkt en  niet is uitbetaald dan krijg je het halve gebouw niet, zei de bewindsvrouw tijdens een dinsdag belegde persconferentie. Er zijn veel half afgebouwde scholen in Suriname en er wordt hard gewerkt om de schulden te betalen, zei Levens.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTorenhoge schuld zorgt voor stagnatie scholenbouw in Suriname