woensdag 27 september 2023
32.9 C
Paramaribo
22.6 C
Amsterdam
0
(0)

Topografische kaarten van Suriname voor het leger

lees ook ...

OM spreekt krantenbericht tegen

Naar aanleiding van een bericht dat is gepubliceerd in Times of Suriname, waarin wordt beweerd dat het Openbaar Ministerie (OM) vergeten is bewaring te vorderen van een verdachte, die in verband gebra...

De commandant van de Dienst Geografie Defensie van Nederland (DGeo), luitenant-kolonel Marcel van Loon, heeft op dinsdag 30 mei 2023 militaire stafkaarten die in samenwerking met Nederland zijn vervaardigd, overhandigd aan de bevelhebber van het Nationaal Leger, kolonel Werner Kioe A Sen.

De stafkaarten of topografische kaarten zijn digitaal en in hard copy  uitgegeven en worden veel gebruikt door militairen voor planning en uitvoering. Met een schaal van 1:50.000 zijn er voldoende details om te kunnen navigeren maar tegelijkertijd staat op een ‘kaartblad’ ook voldoende gebied.

Tweederde deel van het Surinaams grondgebied is in kaart gebracht en het resterend deel zal in 2024 geschieden. Verder zijn er historische kaart producten en kaarthoekmeters vervaardigd en overhandigd.

Het project komt voort uit de Intentieverklaring van april 2021 tussen de Surinaamse en Nederlandse defensie. DGeo startte van daaruit een samenwerkingsproject betreffende actualisatie van stafkaarten van Suriname. De eerste specifieke stafkaart was voor de militaire jungletrainingen in 2022.

Er zijn ook gesprekken aangegaan met vijf Surinaamse autoriteiten die geodata beheren en/of gebruiken. De Surinaamse instanties zoals het Management Instituut voor Grondregistratie en Land Informatie Systeem (MI-Glis), Maritieme Autoriteit Suriname (MAS), Openbaar Ministerie (OM) en Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR), kregen ook stafkaarten overhandigd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTopografische kaarten van Suriname voor het leger