Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Toneelgenootschap Thalia in Suriname luidt noodklok: “Bestuur vraagt steun uit binnen- en buitenland”

Geplaatst

op

Toneelgenootschap Thalia Luidt De Noodklok. Foto Toneelgenootschap Thalia

Toneelgenootschap Thalia ondervindt door de COVID-19-pandemie nog meer financiële problemen. In de voorbije jaren is er fors geïnvesteerd in het gebouw en de commerciële activiteiten om zodoende de inkomsten te vergroten, zegt Humphrey Bergraaf jr.,voorzitter van het toneelgenootschap. Het bestuur bekijkt de mogelijkheden om in aanmerking te komen voor subsidie vanuit de Surinaamse overheid en eventueel het buitenland. “Er moet wel schot in de zaak komen, want het water staat ons aan de lippen”, geeft Bergraaf aan.

Door de lockdown en overheidsmaatregelen ter bestrijding van de COVID-19-pandemie, is er financiële schade ontstaan in de gehele culturele sector. Voor Thalia is de sluiting dubbelzuur: niet alleen de totale omzet is vanaf maart weggevallen, maar ook de culturele ontwikkeling is volledig stil komen te liggen. Volgens Bergraaf kan het nog maanden kan duren voordat er weer een voorstelling, met een goed gevulde zaal, kan plaatsvinden.

Gegeven de nieuwe werkelijkheid van de 1,5 meter economie zal het ook lang duren voordat deze weer volledig op gang komt. Bergraaf vreest dat het realiseren van grotere publieksstromen waarschijnlijk pas opgestart kan worden na het op grote schaal beschikbaar komen van een vaccin. Thalia onderzoekt nu mogelijkheden om ook zonder het geven van voorstellingen, inkomen te verwerven om aan alle financiële verplichtingen te voldoen. Hierbij wordt gedacht aan het verhuren van de zaal voor bepaalde activiteiten, waarbij natuurlijk alle publieke gezondheidsmaatregelen in acht zullen worden genomen.

Met de verruiming van samenscholing tot maximaal 50 personen is Thalia niet geholpen. De zaal met 500 zitplaatsen zal verlies draaien met slechts maximaal 50 bezoekers, daarnaast zal geen enkele partij Thalia afhuren voor 50 personen. Thalia wordt in deze periode enorm geraakt, want haar bestaansrecht is gebaseerd op verhuur van de schouwburg en het maken van eigen producties. De acute liquiditeitsproblemen van Thalia hebben een grote negatieve impact op het voortbestaan en de werkgelegenheid. Elke verdere verlenging van maatregelen zal de culturele infrastructuur verdere schade berokkenen, zegt Bergraaf.

Sinds haar oprichting op 27 april 1873 geeft Thalia aan dat de culturele sector in Suriname van onschatbare waarde is en een essentiële bijdrage levert aan de culturele vorming en culturele waarde van Suriname. Op de overheid, het bedrijfsleven en de totale Surinaamse gemeenschap doet Bergraaf namens het toneelgenootschap een beroep om haar in staat te stellen haar waardevolle rol in de samenleving te kunnen blijven vervullen.

Culturu.com

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Audrey

zouden ze niet geholpen zijn met een stoel bezet en een stoel vrij . Daarmer hebben ze dan 250 zit plaatsen te bezetten . En gewoon de covid maatregelen in acht nrmen handreinigrn voor het brtreden van de zaal en nt zndr mond kap bijwijze van is een mogelijkheden toch niet volledige inkomsten te verliezen en natuurlijk de lockdown tijd in acht nemen dus dan de toneel starten om 5u of 6u als die binnen twee uurtjes af is .Ik ben geen profecionele maar is slechts een voorstelom toch het hoofd boven water te houden .Advertentie

Suriname

Edward Belfort :”Bouterse wilt niet van zijn stoel gaan”

Geplaatst

op

Img 6182

Het natellen van de stemmen van de verkiezingen in Suriname 2020 verlopen niet vlot. Menigeen wacht op een definitieve uitslag van de tellingen. Het houdt de gemoederen in Suriname en Nederland aardig bezig. Edward Belfort is ook in de Antony Nesty Sporthal, waar de stembussen worden opgeslagen. Hij is zeer ontevreden over het verloop van de tellingen daar er nog steeds geen definitieve uitslag wordt gecommuniceerd naar de bevolking toe.

Edward Belfort : “Voor t eerst voor gekomen in Suriname dat dit zo gaat”

Lees verder

Suriname

Ondervoorzitter Abop Martinus Joël : “If yu lassi, dan yu mus mang teki a lassi san yu lassi”

Geplaatst

op

Img 6181

Het natellen van de stemmen van de verkiezingen in Suriname 2020 verlopen niet vlot. Menigeen wacht op een definitieve uitslag van de tellingen. Het houdt de gemoederen in Suriname en Nederland aardig bezig. Ondervoorzitter van ABOP Martinus Joël bevind zich momenteel in de Antony Nesty Sporthal, waar de stembussen worden opgeslagen. Culturu.com heeft een reactie van hem weten te verkrijgen.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen