donderdag 13 juni 2024
27 C
Paramaribo
10.7 C
Amsterdam
0
(0)

Toiletten scholen binnenland onbruikbaar

lees ook ...

Dc’s spelen cruciale rol in verkiezingen 2025 voorbereidinge...

Het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) heeft op 7 juni 2024 een plenair overleg gehouden met de districtscommissarissen (dc’s) in het Lalla Rookh gebouw over de voorbereidingen van de verkiezing...

Op bepaalde scholen in het binnenland zijn de toiletgroepen onbruikbaar. Niet alleen leerkrachten, maar ook leerlingen moeten elders hun behoefte doen tijdens schooluren. Te Drietabbetje volgen leerlingen van leerjaar 9 les in een kerk zonder sanitaire voorzieningen. Kinderen uit leerjaar 10 volgen les op een balkon, waarbij een bureaublad als schoolbord wordt gebruikt.

Ook zij hebben geen sanitaire voorzieningen. De leerkrachten van deze leerjaren kunnen hiernaast elk moment uit hun huurwoning gezet worden vanwege een huurachterstand van twee jaar.

In De Nationale Assemblee (DNA) schetste parlementariër Remi Kanape van de BEP tijdens de begrotingsbehandeling de situatie van het onderwijs in het binnenland. Hij voerde aan dat veel problemen van het binnenland nog niet zijn aangepakt door deze regering. Het gaat hierbij om de gezondheidszorg, onderwijs, openbaar vervoer, voedselvoorziening en veiligheid. Vanaf het aantreden van de regering is er volgens Kanape geen duurzame ontwikkeling te merken van het onderwijs in het binnenland. De noodkreet van het binnenland is groot.

Leerlingen op Godo Olo volgen nog steeds les in de krutu-oso, terwijl er meermalen toezeggingen zijn gedaan voor de bouw van een nieuwe school. Op Apoma tapu is de school in de as gelegd. Kanape gaf verder aan dat de leerkrachtenwoning op Karmel niet bewoonbaar is.

Genevievre Jordan (ABOP/PL) zei dat het onderwijs veel problemen heeft. Toch is er voor de huur van voertuigen SRD 382 miljoen begroot. Ze riep de regering op om prioriteiten te stellen bij het opstellen van de begroting, omdat de kinderen in het binnenland beter verdienen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameToiletten scholen binnenland onbruikbaar