zaterdag 24 februari 2024
25 C
Paramaribo
3.5 C
Amsterdam
0
(0)

Together Against Violence programma

lees ook ...

Nieuwe secretaris van CHof neemt verzoekschrift waarborgsom ...

De nieuwe secretaris van het Constitutioneel Hof (CHof), Rakeshkoemar Kanhai, heeft zijn eerste taak op zich genomen door een verzoekschrift in ontvangst te nemen over de waarborgsom die politieke par...

Van December 2021 tot en met maart 2022 is er een serie virtuele workshops verzorgd door de Women’s Right Centre onder leiding van Carla Bakboord. Vijftig personen uit Nickerie, Coronie, Saramacca, Para, Wanica, Commewijne en Paramaribo hebben dit Together Against Violence programma succesvol afgerond. Het bestond uit een serie van acht virtuele workshops, die mogelijk zijn gemaakt door Act Now Foundation en de Amerikaanse Ambassade.

De deelnemers zijn onder andere getraind in het identificeren en ontmaskeren van huiselijk geweld op een  correcte manier. Op 12 maart vond de afsluiting, inclusief de certificaatuitreiking plaats.

Formele speeches van de coördinator van het programma, Priscilla Abhilakh Missier, alsook  de Amerikaanse Ambassadeur, Karen Williams vormden de opening van het programma. Daarna werd de sessie geleid door de hoofdtrainer, Carla Bakboord. Een rollenspel en paneldiscussie over verschillende stellingen werden ook gepresenteerd.

Het panel geleid door Daryola Brandon bestond uit Milton Bisschop, Inspecteur Korps Politie Suriname, Lilian Wiebers, Gemeenschaps ontwikkelingsdeskundige en Carla Bakboord, cultureel antropoloog Women’s Right Centre. Eén van de stellingen luidde: “Hoe lager de inkomensklasse van een gezin, hoe groter de kans op huiselijk geweld.”

Priscilla Abhilakh Missier geeft aan, dat dit programma nog enkele maanden doorgaat. In de volgende fase start men met een bewustwordingscampagne en zal de groep van huiselijk geweld survivors worden ondersteund. Kindvriendelijke sessies zullen worden verzorgd op scholen om kinderen bewust te maken over huiselijk geweld.

Aan het eind zal het programma worden afgesloten met het lanceren van een mobiele applicatie die informatie zal moeten verschaffen en hulp  bieden aan slachtoffers.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTogether Against Violence programma