dinsdag 27 september 2022
29.4 C
Paramaribo
10.6 C
Amsterdam
4
(2)

Toestemming visumvrij reizen Surinamers geen bevoegdheid Nederland

lees ook ...

Centrum van Albina krijgt schoonmaakbeurt

De Stichting Support Recycling Suriname (SuReSur) heeft in samenwerking met Telesur onder leiding van de coördinator Darleen Hoefdraad, de buurtmanager de brigadier van politie Ingrid Adrianus, de dis...

Het afschaffen van de visumplicht voor Surinamers die naar Nederland willen reizen is een aangelegenheid van de Europese Commissie. Om dit te kunnen realiseren zal Suriname een aantal stappen moeten ondernemen. “Nederland heeft wel gezegd dat zij voorstander is dat de Europese Commissie echt hiernaar gaat kijken. Ook daar willen we bij helpen om te kijken wat nodig is om de vervolgstappen te kunnen zetten”, zei de Nederlandse demissionaire premier Mark Rutte.

Hij gaf hiermee antwoord op een vraag die aan hem gesteld werd tijdens een persconferentie in verband met het werkbezoek dat een afvaardiging van de Surinaamse regering aflegt aan Nederland. Om aan Surinamers toestemming te verlenen visumvrij te reizen naar Nederland is geen bevoegdheid van Nederland, benadrukte Rutte.

“Het is niet een besluit dat Nederland kan nemen. Het is echt een bevoegdheid van de Europese Commissie”, aldus premier Rutte. President Chandrikapersad Santokhi heeft vervolgens aangegeven dat hij aanstaande vrijdag wat aankondigingen zal doen aan de diaspora gemeenschap, die betrekking hebben op minder stress bij het afreizen naar Suriname.

Voor vertrek naar Nederlands was aangegeven, dat het visumvrij reizen naar Nederland voor Surinamers hoog op de agenda staat. Een delegatie onder leiding van president Santokhi vertoeft voor een werkbezoek in Nederland. Naast de demissionaire premier heeft de Surinaamse president ook een ontmoeting gehad met koning Willem-Alexander.

De Surinaamse president wordt zondag in het land verwacht.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameToestemming visumvrij reizen Surinamers geen bevoegdheid Nederland