donderdag 22 februari 2024
29.3 C
Paramaribo
8.8 C
Amsterdam
5
(1)

Toerismewet meer dan ooit een must voor Suriname

lees ook ...

Gi Sranan verzorgt Trainingsprogramma Integere Leiders (1)

Gi Sranan is een initiatiefgroep van een 7-tal seniore professionals die beseffen dat het bestuur van het land beter moet en beter kan. De opeenvolgende bestuurlijke en economische crises zijn ons nie...

De ontwikkelingen binnen de olie-en gasindustrie dwingen Suriname om ook te kijken naar andere sectoren die gelinkt zijn aan deze industrie. Vooral de transport-, horeca- en toerisme sector moeten extra aandacht krijgen wil Suriname daadwerkelijk zijn economie opschroeven. Een van de eerste prioriteiten van de regering moet de aanname van de toerismewet zijn, vertelt ons toerisme deskundige Martin Panday.

Panday wijst erop dat vanwege de covid-pandemie wereldwijd de toerisme sector stil heeft gelegen. Een groot deel van de mensen die in deze sector werkten, hebben inmiddels een baan in een andere sector, waardoor er een personeelstekort is ontstaan, ook in Suriname. “Nu is de pandemie redelijk onder controle en trappelen mensen om op reis te gaan. Tegelijkertijd zien wij nieuwe ontwikkelingen rondom de olie-en gas industrie. Ook de komst van American Airlines dwingt ons te kijken naar de huidige omstandigheden. We zien dat Suriname weinig voorbereid is en letterlijk met de armen over elkaar wacht, terwijl juist nu er voorbereidingen getroffen moeten worden. We moeten ons nu klaarmaken voor de nieuwe ontwikkelingen”, aldus Panday.

De vraag naar accommodatie, attractie, transport, voeding en drank zal explosief groeien. “We moeten dus nu al handelen en voorbereiden”. Zowel het bedrijfsleven als de overheid moeten nu al aan de slag gaan om aan al deze vragen te voldoen. Om te beginnen moet de sector gestructureerd worden, aangezien een ieder langs elkaar heen werkt en doet wat die goed vindt. “Het is van belang dat de regering de toerismewet behandeld en aanneemt zodat we alvast juridisch goed zitten. Er moet ook een toerisme-autoriteit komen en we moeten overgaan tot normen en standaarden. Elke ondernemer in deze sector moet zich houden aan deze normen en standaarden zodat de structuur op gang komt. Op dit moment is het behoorlijk onvoorspelbaar. De een biedt een hoge kwaliteit aan, terwijl de ander dat totaal niet kan aanbieden. Normen en standaarden zijn daarom belangrijk”, aldus Panday.

Suriname heeft sinds 2010 conceptwetten over de toerisme sector voorbereid. Na 12 jaren is het nog geen enkel parlement gelukt om een toerismewet aan te nemen. Panday hoopt dat de huidige regering de noodzaak van deze wet wel inziet.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameToerismewet meer dan ooit een must voor Suriname