zondag 27 november 2022
27.6 C
Paramaribo
7.1 C
Amsterdam
4.5
(2)

Toerisme workshop in DNA

lees ook ...

Hooghart krijgt politieke steun voor protestacties – O...

- Ronald Hooghart krijgt politieke steun voor zijn protestacties tegen Santokhi. - Ook Den Haag biedt excuses aan voor het slavernijverleden van de stad - Enorme ophef over een feestje in het Presid...

Voor de ontwerpwetten Toerisme Raamwet en Wet Suriname Toerisme Autoriteit, heeft de commissie van rapporteurs op woensdag 02 november 2022 een workshop in de vergaderzaal van het parlement georganiseerd. Dit om te komen tot kwalitatieve wetgeving  ter bevordering en regulering van de toerisme sector in Suriname.

Tijdens de openingstoespraak gaf de parlementsvoorzitter, Marinus Bee MSc. LL.B aan, dat niet alleen de landbouw sector maar ook de toerisme sector aandacht behoeft. “We moeten afstappen van veel praten. Ik ben blij met deze workshop. Alle stakeholders en leden zijn aanwezig om te praten over deze wetten. Een goeie wetgeving is het eerste wat we moeten doen. Toerisme is heel belangrijk en is een sector waar wij veel geld als land kunnen verdienen. Wij hebben wetten die de basis vormen om een goede Toerisme industrie op te zetten”.

Commissievoorzitter, Miquella Soemar-Huur BSc. zei over het onderwerp: ‘Toerisme is voor ons land van eminent belang en een goede aandrijver van de economie. Wij behoren nog steeds tot één van de weinige landen met nog veel primair en ongerept natuurlijk tropisch regenbos’.

De toerisme sector heeft door de Covid-19 pandemie zware klappen moeten incasseren en dat heeft gemaakt dat deze sector opnieuw moest beginnen. Wetgeving is op dit gebied nodig, omdat wetgeving fundamenteel is voor de ontwikkelingen van deze sector.

Punten die de revue passeerden waren: toerisme in de beschermde gebieden, de natuurbeschermingswet, locale productie te stimuleren binnen toerisme, de noodzaak van een kunstmuseum, de input van Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) in het toerisme masterplan, aandacht voor toerisme-ontmoetigende factoren, begeleiding en mogelijkheden om kwalitatief goede producten te vervaardigen en te verkopen aan toeristen, toerisme vriendelijke vliegveld en soortgelijke.

De commissie van rapporteurs bestaat uit de leden: Miquella Soemar-Huur BSc. (voorzitter), ir. Stephen Tsang, Reshma Mangre MSc., mr. Patrick Kensenhuis, Henk Aviankoi, Melvin Bouva MPA LL.B en Edgar Sampie. Aan deze workshop deden naast de commissie van rapporteurs, de belangrijkste leden op het gebied van de toerisme sector deel.

Besloten is dat de commissie van rapporteurs de volgende week bijéénkomt, om de feedback van de stakeholders te bespreken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameToerisme workshop in DNA