Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Toerisme Suriname krijgt duwtje in de rug

Geplaatst

op

Think Tourism

Een van de mogelijkheden voor Suriname om aan meer verdiensten te komen is het toerisme. Het is een  arbeidsintensieve sector en kan als zodanig een grote bijdrage leveren bij het scheppen van  werkgelegenheid. Ook heeft het raakvlakken met vrijwel alle andere sectoren.  Deze sector staat nu weliswaar onder druk door de covid-19 pandemie, maar met wat aanpassingen en het volgen van het opgestelde protocol, moet het mogelijk zijn weer inkomen te genereren en banen veilig te stellen. Dit gaf President Santokhi gisteren aan in de Jaarrede.

Het staatshoofd benadrukte dat toerisme de op drie na grootste industrie in de wereldeconomie is.  Daarbij moeten wij  de bereikbaarheid van Suriname in de gaten houden zoals bijvoorbeeld de luchtvaart. De President zei dat uitbreiding van vliegroutes en samenwerking  met luchtvaartmaatschappijen en frequenties op routes met een open mind bekeken worden. De President wil dat Suriname verder gepositioneerd  moet worden als de natuur- en cultuurbestemming van het Caribisch gebied en Zuid-Amerika

Via de Suriname Hospitality and Tourism Training Centre (SHTTC) zullen opleidingen en trainingen verder gestalte krijgen   Dit zal uiteindelijk nieuwe banen opleveren. Bij  het ontwikkelen van het toerisme zal de werkgelegenheid ook een push krijgen.  –  culturu.com

4 Reacties
4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Frantz
donderdag 1 oktober 2020 07:29

Suriname zou toch meer gaan produceren ? Chan heeft wel voor alles een uitgewerkt plan.

Beolandra
donderdag 1 oktober 2020 12:38

Ja die Chan die weet er wel wat van.
Die man is ook opgeleid.
De vorige president was alleen maar met criminele praktijken, stelen en liedjes zingen bezig.
Dit is na lange tijd weer een echte President.
Wordt ook geaccepteerd door alle landen.

Jan bak
donderdag 1 oktober 2020 16:38

Toerisme is de gouden toekomst voor su. Met spoed aan beginnen!!!

Moglie
donderdag 1 oktober 2020 18:09

met corona? Draag eerst corona weg anders zit Suriname vol corona en we hebben de mosselen niet om ons zelf te helpen lastang toeristen

Suriname

Guyanese president Irfaan Ali gearriveerd in Suriname

Geplaatst

op

Guyanese President Aangekomen

Irfaan Ali, de president van buurland Guyana, is gisteren gearriveerd in Suriname. Het Guyanese staatshoofd is samen met first lady, Arya Ali, en zijn delegatie geland op de Johan Adolf Pengel International airport. De president vertoeft in het land in het kader van 45 jaar staatkundige onafhankelijkheid.

Op Zanderij is president Ali ontvangen door onder andere minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie, minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken en de districtscommissaris van Para, Marlene Joden.

Later vandaag zal president Ali ontvangen worden door president Chan Santokhi. Hierna zal er een persmoment zijn met beide presidenten. Suriname en Guyana hebben reeds jarenlang een bilaterale samenwerking.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Wegomlegging op woensdag 25 november

Geplaatst

op

20201123 191257

De afdeling Public Relations van het Korps Politie Suriname laat weten dat in het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,  het Korps Politie Suriname bekend maakt dat op  de navolgende kruisingen het verkeer middels verkeersborden zal worden omgelegd t.w.: 

1.Op woensdag 25 november omstreeks 00.00 uur tot 08.00 uur worden de navolgende wegomleggingen gepleegd (kleine omlegging) te weten:

1. Grote Combéweg / Henk Arronstraat.

2. Roseveltkade / Kleine Waterstraat.

 

  1. Omstreeks 08.00 uur tot 18.00 uur wordt de grote wegomlegging ingesteld met de navolgende kruisingen te weten:

1. Tourtonnelaan/ Henk Arronstraat

2. Mr. F. Lim A Po- / Noorderkerkstraat

3. Mr. F. Lim A Po- / Watermolenstraat

4. Mr. F. Lim A Po- / Mirandastraat

5. Koninginne- / Prins Hendrikstraat

6. Koninginne-/ Julianastraat

7. Mahonylaan/ Louiselaan **(extra afsluiting Louiselaan/ Roseveldtkade)

8. Sommelsdijckstraat/ Grote Combéweg

9. Sommelsdijck-/ Kleine Waterstraat (Rietbergplein)

Op de weggebruikers wordt het beroep gedaan met de in te stellen verkeersomleggingen rekening te houden en de aanwijzingen van de Politie ter plaatse stipt op te volgen.

Gelet op de Covid-19 pandemie wordt het beroep gedaan op de Surinaamse bevolking casu quo leefgemeenschap om de activiteiten rond dit heuglijk feit via de media te volgen. Uw gezondheid en dat van anderen staat centraal.

Tot zover de bekendmaking van het Korps Politie Suriname  –  culturu.com

Lees verder

Meest gelezen