maandag 15 april 2024
31 C
Paramaribo
5.9 C
Amsterdam
0
(0)

Toerisme komt weer op gang; Suriname op Internationale Toerismebeurs Berlijn

lees ook ...

BLTO intensiveert acties vanwege uitblijvende betalingen

De Bond van Leraren bij het Technisch Onderwijs (BLTO) heeft aangekondigd dat ze hun acties vanaf vandaag zullen intensiveren. De leden van de bond zullen hun werkplek vandaag niet betreden. Dit komt ...

Suriname doet weer mee aan de Internationale Toerisme Beurs (ITB) in Berlijn, Duitsland. Het land wordt vertegenwoordigd door: Travel the Guinas, Purity Tours, Packed & Ready Travel, SLM, Orange Travel en de SHATA. Participatie aan deze beurs moet Suriname meer bekendheid geven onder de internationale reiziger wat ertoe moet leiden dat meer toeristen ons land zullen bezoeken.

Om Suriname op de toerismewereldkaart te plaatsen wordt er regelmatig, samen met de private sector, geparticipeerd aan diverse internationale toerisme beurzen. Plekken die dit jaar vanwege internationale toerismebeurzen zijn bezocht, zijn: Utrecht (Nederland), Vlaanderen (België), Milan (Italië) en thans ITB Berlin, Duitsland. In de planning staat voor april Dallas (VS).

Speciaal voor deze beurzen is er een promotiefilm geproduceerd, een destinatiegids en is thans ook de nationale marketing en promotie website voor het toerisme in Suriname gelanceerd: suriname.travel. Dit materiaal wordt samen met het promotiemateriaal van de private sector tijdens de B2B en consumentendagen gepresenteerd.

Het toerisme komt weer op gang na een destructieve periode van twee jaar Covid-19. Suriname beschikt over alle benodigde ingrediënten om terug te komen met een sterk toeristisch aanbod dat voldoet aan de gestelde verwachtingen en eisen van haar doelgroepen. Het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) is reeds gestart met het aangaan van public-private partnerships (PPP) ter ontwikkeling van de toerismesector in en buiten Suriname.

Naast de facilitering ter participatie van de beurzen, wordt nationaal hard gewerkt aan onder meer wet- en regelgeving, toerismebewustwording, opleidingen en trainingen. Binnenkort zal het bezoek aan de diverse beurzen samen met de private sector worden geëvalueerd en zal er tegelijkertijd een beurzenkalender worden vastgesteld voor de tweede helft van 2023 en de eerste helft van 2024.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

7 REACTIES

7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameToerisme komt weer op gang; Suriname op Internationale Toerismebeurs Berlijn