zondag 14 juli 2024
30 C
Paramaribo
20.6 C
Amsterdam
0
(0)

Toerisme en Horeca sector biedt kansen voor jongeren

lees ook ...

Opening International Mall of Suriname groot succes met drie...

De International Mall of Suriname (IMS) is officieel geopend met een driedaags festival van 5 tot 7 juli, gevierd met muziek, eten, cultuur en entertainment aan de Ringweg Zuid. President Chandrikaper...

Minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J) heeft tijdens een werkbezoek aan het Suriname Hospitality and Tourism Training Center (SHTTC) op 02 juni jongstleden, de aanwezige studenten de boodschap meegegeven om zich levenslang te ontwikkelen om goed inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt. 

Minister Mac Andrew ziet de sector als één die kansen biedt aan jongeren om hun brood te verdienen. Vooral als zelfstandige, zijn er volgens hem volop mogelijkheden. Jongeren die volgens hem een groot deel uitmaken van de groep van werkzoekenden, moeten beseffen dat zij in de toerisme/horecasector een duurzame bestaanszekerheid kunnen opbouwen. De minister doet een beroep op de SHTTC om de ondernemingsgeest onder deze groep te prikkelen.

De bewindsman heeft toegezegd zich te zullen inspannen om de trainingen van de school betaalbaar te maken en dichtbij huis te brengen voor jongeren in het achterland, de districten en kansarme gebieden. Hiervoor zullen de mogelijkheden bekeken worden of er uit de begroting van zijn ministerie, financiële middelen vrijgemaakt kunnen worden hiervoor of als er gezocht zal moeten worden naar financiering voor projecten.

In elk geval zal hij zich sterk maken dat de SHTTC, als één van de werkarmen van het ministerie, kan beschikken over haar subsidie zoals goedgekeurd door De Nationale Assemblee. Hiermee verwacht hij uiteraard dat de kosten van de trainingen laagdrempelig gehouden worden, waardoor meer jongeren in de gelegenheid zullen zijn zich aan te melden voor een training bij de SHTTC. Omdat de stichting reeds jaren subsidie ontbeert, heeft de SHTTC de tarieven van de trainingen verhoogt om tenminste de kostprijs te blijven dekken.

Rabin Boeddha, waarnemend directeur van de SHTTC, heeft de mededeling gedaan dat het ministerie van Transport Communicatie en Toerisme (TCT) intussen financiële middelen heeft vrijgemaakt voor de SHTTC om de jongeren en vrouwen van het achterland te gaan trainen. De hospitality and tourism sector is in de lift in het achterland en de overheid wil daarop in spelen door lokale bewoners te stimuleren om de kost te winnen uit deze sector als klein-zelfstandige.

Enkele van de korte trainingen die de SHTTC aanbiedt zijn: het beheer van lodges, kampen en kleine hotels; receptiemedewerker; keuken assistent; voeding en drankenservice; bartender; housekeeping; tourbegeleiding en  kokopleidingen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameToerisme en Horeca sector biedt kansen voor jongeren