woensdag 24 april 2024
31 C
Paramaribo
7 C
Amsterdam
5
(1)

Toerisme belangrijk voor economische ontwikkeling

lees ook ...

Bezorgdheid om “lichaamsverzorgingsinstituten”

Een maand geleden liet een Haïtiaanse diplomaat het leven, nadat zij een zogenoemde vitamine booster drip toegediend had gekregen in een(onbevoegde) wellness kliniek. De Beroepsvereniging voor werkers...

Bij de afsluiting van de Tourism Week 2022, op dinsdag 27 september 2022 in het district Para, gaf president Santokhi te kennen hoe belangrijk de toerismesector voor de economische ontwikkeling is.

De Tourisme Week is een goed moment om met belanghebbenden in dialoog te treden over het thema van dit jaar, namelijk ‘Rethinking Tourism’. Volgens de president levert toerisme een belangrijke bijdrage aan het welzijn van de Surinaamse gemeenschap en bevordert en verhoogt het de kwaliteit van het leven.

Het regeringsbeleid is daarom ook erop gericht om deze sector verder te reguleren en te faciliteren. De toerismesector moet voorbereid zijn op toekomstige uitdagingen. Verder zijn de volledige betrokkenheid van de gemeenschap alsook de veiligheidsgarantie voor toeristen van cruciaal belang. De president roept op om samen de toekomst van het toerisme duurzaam vorm te geven.

Hij benadrukt dat het visumvrij reizen naar Suriname en de variëteit van de Surinaamse keuken meer toeristen moet aantrekken. Ook trainingen voor het personeel van de vakantieoorden zijn belangrijke zaken om duurzaam te investeren. “We moeten toerisme bevorderen”, aldus het staatshoofd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameToerisme belangrijk voor economische ontwikkeling