woensdag 17 juli 2024
28 C
Paramaribo
21.3 C
Amsterdam
5
(1)

Toename Covid-besmettingen stopt illegale feestjes niet

lees ook ...

Voorbereidingen verkiezingen 2025 in volle gang: werkgroepen...

Het Algemeen Secretariaat Verkiezingen van het ministerie van Binnenlandse Zaken is belast met de organisatie van de verkiezingen die in mei 2025 zullen plaatsvinden. Om deze organisatie in goede bane...

Ondanks de dagelijkse toename van het aantal Covid-19-besmettingen worden er nog steeds talloze illegale feestjes georganiseerd door burgers. Tijdens de Operatie Veilig Suriname heeft de politie meerdere bestuurlijke boetes opgelegd, zegt inspecteur Milton Kensmil, die optreedt als woordvoerder bij deze operatie.

Volgens Kensmil worden zelfs de namen van hooggeplaatste functionarissen genoemd door organisatoren van feestjes, dat er toestemming zou zijn verkregen. Er is een presidentieel besluit, dat het feesten verbiedt. Daarom worden de boetes opgelegd, meent Kensmil.

Er is onlangs een feest te Koina Kondre in het district Brokopondo stopgezet. De wetsdienaren zijn twee dagen achtereen naar de locatie gereden om de activiteit stop te zetten. Er is een bestuurlijke boete opgelegd aan de organisator van de activiteit. De politie moest ook optreden bij een bar aan de Nieuwweergevondenweg. Een keer om 23.15 uur, dus tijdens de lockdown. Er is aan de organisator een bestuurlijke boete opgelegd. De volgende dag echter is de eigenaar weer beboet. Er moet iedere keer SRD 10.000 worden betaald.

Hooggeplaatste functionarissen kunnen geen toestemming geven voor het houden van feestjes. Dit kan echter niet, zegt Kensmil, aangezien er een presidentieel besluit is. Hij benadrukt dat niemand van hoger hand toestemming mag geven hiervoor.

De politie moest ook aan de Oostwestverbinding een feest van de secretaresse van een hooggeplaatste functionaris stopzetten. Die beweerde ook toestemming te hebben voor het feest dat werd stopgezet.

Zorgelijke Covid-cijfers
Volgens de laatste update van het Covid-dashboard zijn twee personen overleden aan de gevolgen van een coronabesmetting. Suriname telt nu 1201 doden vanaf het eerste coronageval in maart 2020 in het land werd geregistreerd. Verder zijn er 1047 nieuwe besmettingen erbij gekomen.

De autoriteiten blijven een beroep doen op de samenleving om niet te feesten, aangezien de omicronvariant ook nu in het land is. De toename van het aantal besmettingen is ook daaraan te wijten. Verder wordt benadrukt om de MoHaNa-regels in acht te blijven nemen. Het parlement vergadert donderdag over de zorgelijke Covid-situatie in het land.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameToename Covid-besmettingen stopt illegale feestjes niet