zondag 29 januari 2023
27.2 C
Paramaribo
5.4 C
Amsterdam
0
(0)

Toename Covid-19-besmettingen niet uitgesloten vanwege feestweek

lees ook ...

LVV verzorgt citrusteelt survey teach-in voor LVV voorlichte...

Het directoraat Landbouwkundig Onderzoek, Afzet en Verwerking (DLOAV) van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft een citrusteelt 'survey teach-in' verzorgd voor LVV-voorlichters...

Een stijging van het aantal coronabesmettingen is niet uitgesloten. Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid verwacht de komende week een sterke toename. Zijn stelling baseert hij op het grote aantal illegale feestjes, die in de afgelopen periode zijn gehouden en het feit dat personen zich minder laten testen. Verder zegt de bewindsman dat het aantal personen met Covid-klachten aan het toenemen is.

Ramadhin vreest dat als er niet gauw een verandering komt, de ziekenhuizen genoodzaakt zullen zijn om bepaalde diensten waaronder operaties, te moeten stoppen om al de Covid-patiënten te kunnen behandelen. De afgelopen week zijn vier burgers overleden door Covid-19.

Samenscholing is de grootste uitdaging in de strijd tegen Covid. Volgens de minister is het voor vele personen heel moeilijk om de 1,5 meter afstand in acht te nemen. Voor bedrijven is dit zelf ook moeilijk, zegt hij.

Somber beeld
Nu nog is de situatie volgens de minister stabiel. Er is wel nog geen sprake van een daling. De verwachtingen voor deze week zijn somber, omdat dan pas de effecten van de feestweek merkbaar zullen zijn.

“We hebben de beelden gezien. Ondanks de vele adviezen zijn er hier en daar toch feesten en andere momenten van samenscholingen georganiseerd. We verwachten dat er de komende week een inhaalslag te zien zal zijn van personen die nog ziek zullen of kunnen worden.”

Ramadhin roept eenieder op die klachten heeft die bij Covid-19 passen, zich direct te laten testen. Er is geen tekort aan testmateriaal. Testen kan erger voorkomen, benadrukt hij. Er heerst bezorgdheid bij de zorgverleners. “We moeten nu echt gaan werken aan gedragsverandering,” zegt de topman op Volksgezondheid.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameToename Covid-19-besmettingen niet uitgesloten vanwege feestweek