vrijdag 23 februari 2024
29 C
Paramaribo
8.3 C
Amsterdam
0
(0)

Toelagen ziekenhuispersoneel uitbetaald; oproep hervatting werkzaamheden

lees ook ...

PTC-delegatie bespreekt samenwerking met Santokhi voor ontwi...

Een delegatie van het Polytechnic College Suriname (PTC) heeft een ontmoeting gehad met president Chandrikapersad Santokhi om te praten over de rol van de onderwijsinstelling bij de ontwikkeling van h...

De betaling van verschillende toelagen, waaronder de braindraintoelage en overbruggingstoelage, voor de maand november 2023 is vandaag afgerond. Sinds april 2023 worden deze toelagen verstrekt door het ministerie van Volksgezondheid aan zorgpersoneel om de impact van twee belangrijke ontwikkelingen in de zorgsector te verminderen. De braindraintoelage is bedoeld voor gespecialiseerde zorgwerkers waar het fenomeen van “braindrain” aanzienlijke invloed heeft op de continuïteit van de zorg voor de gemeenschap.

Daarnaast wordt een overbruggingstoelage toegekend aan zorgpersoneel als tijdelijke ondersteuning in de aanloop naar een herziening van de loonstructuur in de zorgsector. Het ministerie van Volksgezondheid en het ministerie van Financiën en Planning streven ernaar de toelagen zo spoedig mogelijk over te maken, maar verschillende factoren vertragen dit proces.

Een belangrijke hindernis is de voortdurende migratie van zorgpersoneel, wat leidt tot administratieve correcties die maandelijks moeten worden bijgewerkt om een correcte betaling te garanderen.
Het ministerie heeft vernomen dat als reactie op de vertraagde betalingen van toelagen, er bij sommige ziekenhuizen acties zijn ondernomen door het ziekenhuispersoneel.

Nu de betaling is voltooid, doet het ministerie van Volksgezondheid een beroep op het stakende personeel in ziekenhuizen en andere instellingen om de werkzaamheden zo snel mogelijk te hervatten.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameToelagen ziekenhuispersoneel uitbetaald; oproep hervatting werkzaamheden