dinsdag 31 januari 2023
23.1 C
Paramaribo
8 C
Amsterdam
0
(0)

Toegankelijker vaccinatie tegen covid-19 komend weekend in KKF

lees ook ...

VP Brunswijk woonde crematie van vriend Dilip Sardjoe bij

Vice President (VP) Ronnie Brunswijk heeft de uitvaart van ondernemer Rudi Dilip Sardjoe op 21 januari jongstleden bijgewoond. Dilip Sardjoe is onder grote publieke belangstelling met staatseer gecrem...

 In het komend weekend worden er nogmaals vaccinatie dagen gehouden op het terrein van de Kamer van Koophandel en Fabrieken.  Het ministerie adviseert  om eerst te registreren op de website www.laatjevaccineren.sr  of www.bogsuriname.com . Men kan  ook bellen naar 178. Dit helpt met een vlot verloop van zaken. Nu worden verschillende doelgroepen toegelaten.  

Het ministerie is tevreden over het vaccinatieproces. Men blijft de informatie en aanbevelingen van het World Health Organization volgen. De  European Medicines Agency (EMA) wordt ook geraadpleegd. Het ministerie beschikt verder over een Technisch Advies Commissie(TAC)

Bij de  groep die nu aan de beurt is horen, 60.plussers, alsook 40- tot 60-jarigen met onderliggende aandoeningen, zoals suikerziekte, overgewicht, sikkelcellen, nierziekten, hoge bloeddruk, dialyse patiënten, bewoners van bejaardentehuizen en alle zorgmedewerkers. Er kan ook op de plek worden geregistreerd. Nu werkt men wel met een prioriteitenlijst, maar er wordt gegarandeerd, dat een ieder die gevaccineerd wil worden, aan de beurt komt. De rest van de gemeenschap wordt gevraagd om de berichten via de media te volgen en geduld te betrachten.

Er komen nu meer vaccinatieposten om de samenleving tegemoet te komen. Door de week kan men  zich laten vaccineren bij het Academisch ziekenhuis, ’s lands Hospitaal, St. Vincentius Ziekenhuis, Diakonessenhuis, PCS, BOG en de  RGD poliklinieken te Latour. Lelydorp, Meerzorg, Limesgracht en Van Petten Polder.

De WHO heeft op 17 maart aangegeven dat er een permanente monitoring plaatsvindt als het gaat om de veiligheid van de AstraZeneca vaccin. Deze organisatie blijft erbij, dat de voordelen van dit vaccin veel groter zijn dan de risico’s op bijwerkingen en beveelt het nog steeds aan. De organisatie bemoedigd de lid landen aan om door te gaan met het AstraZeneca vaccin.

Het ministerie van Volksgezondheid vraagt een ieder die een bijdrage wenst te leveren aan  het vaccintraject om te storten in het Covid Vaccin Fonds Suriname op de volgende rekeningen bij de Centrale Bank van Suriname:
Euro 0313100/001-077-978
SRD 0313100/001-281-968
USD 0313100/001-163-840

Verder roept het ministerie nog steeds op om de algemene preventiemaatregelen te blijven toepassen, waaronder Mondkap op, handen wassen en Afstand houden(MoHaNa)

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameToegankelijker vaccinatie tegen covid-19 komend weekend in KKF