dinsdag 28 november 2023
27.3 C
Paramaribo
4.2 C
Amsterdam
0
(0)

Toegang tot tandheelkundige zorg binnenland moet worden verbeterd

lees ook ...

Krin Tifi project

Vrijdag jongstleden is er een Krin Tifi programma uitgevoerd in de Tandartsen poli van Henderson in Paramaribo-Noord, waarbij 55 burgers voor SRD.200,- een tandheelkundige behandeling konden ondergaan...

De Medische Zending (MZ) heeft een memorandum of understanding getekend met diverse organisaties zoals de Gonini People’s Party (GDF) en de politieke partij Democratie Ontwikkeling in Eenheid (DOE). Dit om de tandheelkundige zorg in het binnenland te verbeteren en de toegang tot goede tandheelkunde te vergroten.

Bij deze ondertekening waren aanwezig vertegenwoordiging van GDF Siegfried Jalink en Ivan Apapoe en voor DOE de voorzitter Steven Alfaisie. De verbetering van de toegankelijkheid van de medische zorg  voor de minderdraagkrachtigen met betrekking tot het initiëren van projecten voor het verzorgingsgebied van de MZ is ook in de overeenkomst opgenomen.

De Gonini Foundation is reeds actief in het Caribisch gebied. De MoU moet onder meer helpen bijdragen dat de zorg aan grote delen van de gemeenschappen in het binnenland en daaraan gelijkgestelde gebieden, in de naaste toekomst wordt verbeterd. Dit zal geschieden middels uit te voeren projecten en het mobiliseren van fondsen, materiaal en deskundigen.

Het eerste project dat in de pijplijn zit, is het project ‘Brighten your smile’. Dit is een tandheelkundig project in samenwerking met Morgan’s Dental Studio, waarvan Taliba Morgan, lid van de bekende Jamaicaanse zangroep Morgan Heritage Family, eigenaar is.

De MZ mag verder rekenen op human resources en financiële middelen, om naast de tandheelkundige zorg ook de medische zorg een boost te geven. Verder heeft ook de overhandiging van de eerste tranche van de financiële ondersteuning plaatsgevonden.

MZ-directeur Herman Jintie ziet in deze partners een goede samenwerking vanwege de grote behoefte aan tandheelkundige zorg in het binnenland.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameToegang tot tandheelkundige zorg binnenland moet worden verbeterd