woensdag 24 april 2024
32 C
Paramaribo
7 C
Amsterdam
5
(2)

Toch visumplicht voor 21 landen

lees ook ...

“Oema foe Sranan” 30 april in TBL Cinema

In september 1978 kwam de film “Oema foe Sranan uit” in Nederland. Het is de eerste documentaire over Suriname waarin Sranantongo wordt gesproken. Deze film volgt vier Surinaamse vrouwen namelijk Jett...

Vanaf  1 mei hebben 21 landen een visum nodig om Suriname te bezoeken. In juli 2022 werd de visumplicht voor Suriname afgeschaft. Het is echter gebleken dat velen hiermee hun kans schoon zagen om dit te misbruiken voor ontoelaatbare handelingen. Buurlanden die ook de dupe hiervan dreigden te worden hebben alarm geslagen.

Landen die nu weer een visum nodig hebben zijn: Afghanistan, Angola, Bangladesh, Cuba, de Dominicaanse Republiek, Egypte, Eritrea, Ghana, India, Kameroen, Kenia, Nepal, Nigeria, Pakistan, Somalië, Sri Lanka, Syrië, Tunesië, Venezuela, Zambia en Zuid-Afrika.

Reizigers met de nationaliteit uit deze landen moeten een visum aanvragen, om Suriname te kunnen aandoen volgens minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking. De visumaanvraag kan online geschieden bij VFS Global Suriname.

De visumplicht was afgeschaft om het toerisme te stimuleren, investeerders aan te trekken en Surinamers die in het buitenland wonen te verwelkomen. Echter is gebleken dat burgers uit bovengenoemde 21 landen vaak verkeerde reden hebben om te vertoeven in Suriname.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

5 REACTIES

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameToch visumplicht voor 21 landen