maandag 27 maart 2023
25 C
Paramaribo
7 C
Amsterdam
0
(0)

Toch geen hervatting veerverbinding Suriname-Guyana

lees ook ...

Banken bieden dienstverlening aan ondanks oproep tot sluitin...

Op 24 maart 2023 zal de Surinaamse Bankiersvereniging (SBV) haar dienstverlening aan de samenleving normaal aanbieden en vertrouwt erop dat de regering de veiligheid zal waarborgen om een herhaling va...

Er vindt toch geen heropening plaats van de veerverbinding tussen Suriname en Guyana op 12 december. De heropening is voor onbepaalde tijd uitgesteld, zei Juan Edgehill, de Guyanese minister van Openbare Werken. Als reden is het probleem van de Cubanen die te Southdrain bivakkeren en naar Guyana willen afreizen opgegeven. Buurland Guyana wil deze groep niet in hun land, omdat het overgroot deel illegaal in Suriname vertoeft.

Aan Guyanese media heeft Edgehill gezegd dat Suriname ervan op de hoogte is dat er eerst een oplossing moet komen voor de kwestie van de Cubanen te Southdrain. “Zodra de kwestie van de samenscholing is opgelost en bekend is wat verder met de Cubanen te Southdrain in Nickerie zal gebeuren, zijn wij gereed”, zei de minister.

De Cubanen willen namelijk via Guyana opteren voor een visum naar de Verenigde Staten. Als ze dat hebben zouden ze te voet via Brazilië hun tocht willen voortzetten. De vluchtelingen zeggen in Suriname een armoedig bestaan te lijden en dat de huidige economische situatie het er niet beter op heeft gemaakt. Zij werden ongeveer een week terug met bussen naar Southdrain vervoerd, maar strandden, omdat de veerverbinding vanwege de Covid-19-situatie al enige tijd is gesloten.

Zowel Guyana als Suriname heeft contact opgenomen met de Verenigde Naties om de kwestie op de meest humanitaire manier aan te pakken. Ondertussen krijgt de groep van 400 Cubanen, die door haar voorraad voedsel heen is, voeding en drank van de overheid en particuliere ondernemers.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameToch geen hervatting veerverbinding Suriname-Guyana