Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Toch geen commerciële vluchten tussen Suriname en Nederland

Geplaatst

op

Toch Voorlopig Geen Commerciële Vluchten

Commerciële vluchten tussen Suriname en Nederland zijn stopgezet. Deze beslissing is vandaag door de regering genomen vanwege de stijging van COVID-19-gevallen in het voornalig moederland. De regering had zaterdag bepaald het luchtruim open te stellen voor commerciële vluchten tussen beide landen. De SLM en KLM mochten een keer per week een vlucht uitvoeren. Er is daarvan afgezien.

Er zullen slechts repatriatievluchten worden uitgevoerd. Deze vluchten zullen wel onder zware voorwaarden en strenge voorwaarden plaatsvinden. Vorige week alleen had Nederland 19.326 nieuwe COVID-19-gevallen erbij. Mondkapjes zijn in Nederland alleen in het openbaar vervoer verplicht. De Nederlandse regering heeft nu wel het dringende advies gegeven om mondkapjes in publieke binnenruimtes te dragen, maar hier geeft een groot deel van de bevolking geen gehoor aan.

Verschillende Europese landen zoals Duitsland en België hebben Nederland op code rood gezet. Dat betekent dat niet-essentiële reizen naar Nederland verboden zijn en dat iedereen die de afgelopen twee weken in Nederland is geweest bij terugkomst verplicht een coronatest moet doen.

In Suriname is het aantal actieve gevallen aan het dalen.

Culturu.com

2 Reacties
2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Sabrina
donderdag 1 oktober 2020 23:23

Help wat gebeurt er met ons . We gaan dood gaan

Joop
vrijdag 2 oktober 2020 08:04

Dan wel dan niet. Welles nietes
Zo komt er geen geld in het land met al die toeristen die weg blijven.Advertentie

Suriname

Archieven professor Ooft nu bij Nationaal Archief Suriname

Geplaatst

op

Nas Directeur Rita Tjien Fooh Bekijkt De Docmenten Van Professor Coen Ooft.

Op de 100ste geboorte dag van prof. mr. Coen Ooft, werd aan het Nationaal Archief Suriname (NAS) enkele archiefstukken die hij na zijn overlijden heeft achtergelaten, overhandigd. Deze overhandiging vond op 21 oktober  plaats, door een van zijn 8 kinderen, Frank Ooft. De overhandiging werd ook in het kader van 45 jaar Staatkundige onafhankelijkheid van Suriname gedaan. Professor Ooft is ook voorzitter en lid van de Staten van Suriname, thans De Nationale Assemblee, geweest.

Hij heeft volgens directeur NAS, Rita Tjien Fooh, een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de Surinaamse natie. Daarom wordt het gebaar van zoon Frank bijzonder op prijs gesteld. Verder gaf zij aan dat het een belangrijke nalatenschap is en daarom gedeeld moet worden met de totale Surinaamse bevolking. Zij roept hierbij het publiek, in het kader van 45 jaar Staatkundige onafhankelijkheid, op om onderzoek te doen naar wat onze verworvenheden zijn vanaf de onafhankelijkheid. Het overdrachtsdocument wordt op een ander moment getekend.

In 1963 werd Ooft minister van Economische Zaken in het kabinet onder leiding van Johan Pengel. Tijdens het eerste kabinet- Arron, 1973-1977, werd hij wederom minister, maar toen van Binnenlandse Zaken. Hij heeft boekwerken geschreven, waaronder constitutioneel recht van Suriname en kort begrip van de Staatsinrichting van Suriname. Zijn afstudeerscriptie als drs. was ‘Contouren van het constitutioneel recht van Suriname’.

Ooft heeft gewerkt als hoogleraar staats- en administratief recht aan de Anton de Kom Universiteit en was medeopsteller van de Surinaamse grondwet van 1987, welke bij referendum werd aangenomen. Na de Tweede Wereldoorlog heeft Ooft voor het dagblad ‘Het nieuws’, beschouwingen geschreven. Professor Ooft is ook medeoprichter geweest van Progressieve Surinaamse Volkspartij (PSV).

Merkwaardig is dat Ooft zich ook bezighield met grensbepalingen. Een van de overhandigde documenten gaat ook over de grensgebieden. Zoon Frank hoopt dat deze documenten kunnen helpen bij het bouwen van de bruggen over de Corantijn- en Marowijne rivier. Er zijn ongeveer 15 boeken geschreven over Staatsinrichting door Professor Ooft. Ooft stierf op 85-jarige leeftijd.

Culturu.com

Lees verder

Misdaad

Verdachte van moord aangehouden

Geplaatst

op

20201023 182424

De Recherche van Regio Midden, het Regio Bijstand Team Midden(RBTM) en de Criminelen Inlichtingen Unit (CIU) van de politie hebben de handen in elkaar geslaagden en hebben op vrijdag 23 oktober de 58-jarige van moord verdachte Marius H. opgespoord en aangehouden.

Marius H. wordt ervan verdachte zijn 31-jarige levenspartner Sarina Uhlenbeek van het leven te hebben beroofd op vrijdag 14 augustus van dit jaar. Deze voortvluchtige verdachte is aangehouden in een bosschage achter zijn woonadres in de Santopolderweg . Marius H. heeft toegegeven dat hij Sarina Uhlenbeek om het leven heeft gebracht. Hij zal waarschijnlijk door de politie in verzekering worden gesteld na overleg met het Openbaar Ministerie. – culturu.com

Lees verder

Meest gelezen