dinsdag 27 februari 2024
31 C
Paramaribo
4 C
Amsterdam
1
(1)

TMS Global N.V. levert succesvol essentiële medicijnen in Suriname vanuit India

lees ook ...

TMS Global N.V., onder leiding van Chief Executive Officer Bharat Tewarie, heeft met succes een zending essentiële medicijnen afgeleverd in Suriname vanuit India. De levering, waaronder 20.000 vials heparine-injecties en 20.000 vials meropenem-injecties, bereikte Paramaribo op 11 januari.

Deze medicijnen zijn van vitaal belang voor de acute zorg in Suriname, waar momenteel aanzienlijke tekorten zijn. Als Surinaams bedrijf met internationale partners streeft TMS Global N.V. ernaar de Surinaamse gezondheidszorg te verbeteren door betaalbare, hoogwaardige geneesmiddelen rechtstreeks uit eigen productie en via samenwerkingen te leveren.

Dit initiatief kwam tot stand met actieve ondersteuning van president Chandrikapersad Santokhi en de samenwerking met relevante ministers en functionarissen, waaronder minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin, minister van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking Albert Ramdin, directeur van het Bureau Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) Maaltie Sardjoe, en directeur van Investeringen van de Suriname Investment and Trade Agency (SITA) Bidia Bissumbhar.

In april 2023 ondertekende TMS Global N.V. een intentieverklaring met BGVS, gericht op het verbeteren en betaalbaarder maken van de voorziening van essentiële geneesmiddelen, medische apparaten en andere gezondheidsproducten in Suriname. Deze samenwerking heeft geleid tot de succesvolle levering van geneesmiddelen die voldoen aan de Surinaamse regels en wetgeving.

De steun van de president en diverse belanghebbenden toont een gezamenlijke inzet om de gezondheidszorg in Suriname te versterken. De medicijnlevering markeert het begin van een meerjarig investeringsplan van TMS Global N.V. in de Surinaamse gezondheidszorg, met inbegrip van de oprichting van een ultramoderne, volledig geautomatiseerde Surinaamse hub om de bevoorradingsketen te optimaliseren.

Tewarie benadrukt dat de medicijnen via reguliere kanalen beschikbaar zullen zijn in ziekenhuizen, waardoor de toegang tot betaalbare geneesmiddelen voor alle Surinamers wordt vergemakkelijkt. De levering van deze medicijnen resulteert in een besparing van 40% vergeleken met de reguliere prijs, dankzij de directe levering vanuit eigen productie.

Deze succesvolle levering vormt een veelbelovende stap om de voorraadtekorten in Suriname aan te pakken. De volgende lading medicijnen staat gepland voor volgende week.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTMS Global N.V. levert succesvol essentiële medicijnen in Suriname vanuit India