maandag 4 maart 2024
23 C
Paramaribo
6.8 C
Amsterdam
5
(1)

TIP oriënteert zich op goudvelden; geen minderjarigen aangetroffen

lees ook ...

DNA- voorzitter ontvangt nieuwe bundel met strafrechtelijke ...

De Stichting voor de Rechtsorde in Suriname (SriS) heeft twee exemplaren van het boek 'SRiSbundel Strafrechtelijke wet- en regelgeving' overhandigd aan de voorzitter van De Nationale Assemblée, Marinu...

Tijdens oriëntatiewerkzaamheden van medewerkers van de afdeling Trafficking in Persons (TIP), zaterdag, in het Tumatugebied te Langatabiki zijn er geen onregelmatigheden ontdekt in bordelen en ‘cabarets’. De TIP-leden werden bijgestaan door politieambtenaren van het Regio Bijstand Team Oost, die detacheringspost te Sneisi Kondre bemannen. Deze oriëntatiewerkzaamheden vloeien voort uit het Zero Tolerance veiligheidsbeleid dat het Korps Politie Suriname (KPS) onlangs heeft afgekondigd.

Enkele goudvelden zijn aangedaan, waar er naderhand geen cabaret en of bordelen aanwezig bleken te zijn. De zogenaamde centrumplek waar er wel een aantal van deze cabarets is aangetroffen, werden gecontroleerd. De cabarethouders werden ingelicht over de werkzaamheden van TIP. Zij werden erop gewezen om geen minderjarigen in hun tenten te accommoderen en ook geen vrouwen onder dwang in hun bordelen vast te houden.

Ter controle werden de cabaretruimtes door de eigenaren voor de politie opengedaan. De vrouwen die zich ter plaatsen bevonden, hebben hun identiteitskaart getoond. Hieruit blijkt, dat zij boven de wettelijk gestelde leeftijd van de wet op mensenhandel zijn. Deze oriëntatiewerkzaamheden zullen in de verschillende regio’s/districten worden voortgezet.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTIP oriënteert zich op goudvelden; geen minderjarigen aangetroffen