donderdag 6 oktober 2022
32.7 C
Paramaribo
15.7 C
Amsterdam
5
(1)

TIP oriënteert zich op goudvelden; geen minderjarigen aangetroffen

lees ook ...

Taskforce houtsector bij president Santokhi

De Taskforce Ordening en Transformatie houtsector is op woensdag 05 oktober 2022 door president Santokhi ontvangen. Bij deze tussentijdse bespreking is verslag gedaan van de stand van zaken met betrek...

Tijdens oriëntatiewerkzaamheden van medewerkers van de afdeling Trafficking in Persons (TIP), zaterdag, in het Tumatugebied te Langatabiki zijn er geen onregelmatigheden ontdekt in bordelen en ‘cabarets’. De TIP-leden werden bijgestaan door politieambtenaren van het Regio Bijstand Team Oost, die detacheringspost te Sneisi Kondre bemannen. Deze oriëntatiewerkzaamheden vloeien voort uit het Zero Tolerance veiligheidsbeleid dat het Korps Politie Suriname (KPS) onlangs heeft afgekondigd.

Enkele goudvelden zijn aangedaan, waar er naderhand geen cabaret en of bordelen aanwezig bleken te zijn. De zogenaamde centrumplek waar er wel een aantal van deze cabarets is aangetroffen, werden gecontroleerd. De cabarethouders werden ingelicht over de werkzaamheden van TIP. Zij werden erop gewezen om geen minderjarigen in hun tenten te accommoderen en ook geen vrouwen onder dwang in hun bordelen vast te houden.

Ter controle werden de cabaretruimtes door de eigenaren voor de politie opengedaan. De vrouwen die zich ter plaatsen bevonden, hebben hun identiteitskaart getoond. Hieruit blijkt, dat zij boven de wettelijk gestelde leeftijd van de wet op mensenhandel zijn. Deze oriëntatiewerkzaamheden zullen in de verschillende regio’s/districten worden voortgezet.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTIP oriënteert zich op goudvelden; geen minderjarigen aangetroffen