vrijdag 31 maart 2023
24.4 C
Paramaribo
10.5 C
Amsterdam
0
(0)

Tip leidt tot inbeslagname illegale sigaretten

lees ook ...

Werkgroep voor ontwikkeling Para geïnstalleerd

President Chandrikapersad Santokhi heeft op 23 maart een werkgroep geïnstalleerd om het district Para duurzaam en structureel te gaan ontwikkelen. Deze installatie heeft plaatsgevonden op het Kabinet ...

De Economische Controle Dienst (ECD) van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) heeft tijdens de uitvoering van de landelijke controle, illegale sigaretten in beslag genomen in de districten Saramacca en Wanica. Dit gebeurde na een tip van een burger, waardoor de Controle Dienst in Groningen beslag kon leggen op een partij illegale sigaretten.

Er is een proces-verbaal opgemaakt door de ECD-medewerkers, waarna deze zaak overgedragen wordt aan het Openbaar Ministerie (OM), dat met de verdere afhandeling is belast. De Wet tegengaan smokkelen en de Wet Economische Delicten zijn overtreden.

Verder zijn in het district Saramacca niet geijkte weegschalen aangetroffen en ook vervallen goederen van de schappen weggehaald en in samenspraak met de winkelier vernietigd door de ECD-medewerkers.

In de afgelopen week zijn er ook nacontroles uitgevoerd in de omgeving Molenpad en Kasabaholo. De nacontroles vinden regelmatig plaats om na te gaan als de winkeliers zich hebben gehouden aan de wettelijke regelingen nadat er een overtreding werd geconstateerd bij de reguliere controles.

De winkeliers beseffen nu meer dan ooit dat zij alle ten verkoop aangeboden goederen op de schappen moeten voorzien van duidelijke en zichtbare prijzen. In vergelijking met enkele maanden terug begrijpen ze eveneens dat het nu beter is dat zij zich moet houden aan de vastgestelde winstmarges ter voorkoming van sancties.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTip leidt tot inbeslagname illegale sigaretten