maandag 25 september 2023
32.1 C
Paramaribo
16.1 C
Amsterdam
0
(0)

Timmermans bespreekt klimaatkwesties met Surinaamse delegatie

lees ook ...

Santokhi en VN-secretaris-generaal Guterres zetten zich in v...

De secretaris-generaal van de Verenigde Naties, António Guterres, blikt positief terug op zijn bezoek aan Suriname. Tijdens een ontmoeting met president Chandrikapersad Santokhi op donderdag 21 septem...

President Chandrikapersad Santokhi heeft donderdag op zijn kabinet een delegatie van de Europese Unie (EU) onder leiding van vicevoorzitter Frans Timmermans van de Europese Commissie ontvangen. Het doel van hun bezoek was om een dialoog aan te gaan over kwesties met betrekking tot klimaatverandering. De ministers Dinotha Vorswijk (GBB), Marciano Dasai (ROM) en Albert Ramdin (BIBIS) waren ook aanwezig tijdens deze bijeenkomst.

Tijdens het gesprek werd onder andere gesproken over de bescherming van het Surinaamse regenwoud en de mensen die daarvan afhankelijk zijn, evenals de duurzame economische exploitatie van het bos. Ik heb speciale aandacht gevraagd voor het genereren van fondsen door middel van carbon credits, dat door een gebrek aan lokale expertise moeilijk van de grond komt. Daarnaast kwam het visumbeleid van de EU ter sprake.

Er is sprake van een productief gesprek en de delegatie vertrekt vandaag uit Suriname.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTimmermans bespreekt klimaatkwesties met Surinaamse delegatie