maandag 6 februari 2023
25.5 C
Paramaribo
3.3 C
Amsterdam
5
(4)

Recht op Informatie over ‘Sterfgevallen na Vaccinatie’

lees ook ...

SLM agrees to lease an Airbus A340-300

  The Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) and V2 Aviation DMCC of Dubai have agreed to a lease for an A340-300. The contract is valid for 8 months. Work on phasing in and establishing an ...

Het dagblad Times of Suriname, maakt zich op om een onderzoek te doen naar de sterftecijfers van personen die gevaccineerd zijn met AstraZeneca. Tot nu toe is er nog niet één oficieel vaccine gerelateerd sterfgeval in Suriname geregistreerd, alhoewel er wel personen die gevaccineerd waren, zijn gestorven. Zowat alle doden worden onder de noemer ‘coviddode’ geschaard. Naar verluid, plaatsen de ministers en de zijnen hun vraagtekens bij het onderzoek omdat volgens hen, medici alles al goed zouden zijn nagegaan. Times of Suriname neemt voor dit onderzoek wetenschappers in de arm.

Dit onderzoek van Times Suriname brengt wat gevoel van vrijheid terug in de Surinaamse Samenleving. Want al een jaar lang krijgen wij huisarrest, zijn verplicht om onze ademhaling te frustreren met mond-en neuskapjes. En op de koop toe wordt er door de autoriteiten niet geduld dat burgers achtergrondinformatie uit onderzoeken van onafhankelijke virologen en epidemiologen bekend maken aan de samenleving. Dit bleek onlangs uit het dreigen van de minister van Volksgezondheid met maatregelen naar een drietal burgers die het werk dat de overheid verzuimt te doen, op zich neemt. De overheid zelf geeft totaal geen achtergrond informatie uit Onafhankelijke Wetenschappelijke Onderzoeken over de bij en nawerking van de vaccins. Als burgers deze informatie weten te vinden, wat scheelt de Overheid dan, dat zij het niet kan vinden? Het enige wat wij van de overheid te horen krijgen aan informatie is bestemd voor een onmondige, namelijk: MOHANA (Mond-en Neuskap op, handen reinigen,  afstand houden) en ga je vaccineren!

Voor wie hiervan niet op de hoogte is:de journalistiek is er, om voor de samenleving belangrijke zaken die onbekend waren of geheim werden gehouden, aan het licht te brengen. Wij hebben namelijk zelfbeschikkingsrecht en recht op informatie zodat wij met de bekomen informatie, verstandige keuzes kunnen maken voor onszelf. En als die informatie van ergens anders dan de overheid komt(bijvoorbeeld van onafhankelijke virologen die je in dit digitale tijdperk makkelijk kan vinden), dan moet het maar zo.

Hopelijk krijgt ‘Times of Suriname’ van personen die afscheid hebben moeten nemen van een geliefde, alle informatie over de omstandigheden rond het overlijden van hun geliefden en of die wel dan niet gevaccineerd waren. Hoe meer informatie, hoe beter de samenleving zelf over zaken kan oordelen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

5 REACTIES

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRecht op Informatie over 'Sterfgevallen na Vaccinatie'