zondag 28 mei 2023
27.1 C
Paramaribo
20 C
Amsterdam
0
(0)

Tijdelijke oplossing voor weggespoeld weggedeelte Jagtlust.

lees ook ...

Bursalen plaatsen Suriname in de spotlight in China

De bursalen Refano Wongsoredjo, Aaliyah Kotzebue en Trinity Saridjan in China hebben deelgenomen aan de 19th International Youth Cultural Festival van de University of International Business and Econo...

Vrijdagmiddag spoelde een weggedeelte van de Commissaris Thurkowweg  nabij plantage Jaglust weg, nadat een buis onder het wegdek sprong. Districtscommissaris Mohamedshafiek Radjab zegt dat het gaat om een’ ijzeren buis’ die helemaal niet meer voldeed. De afvoerbuis met kleppendeksel deed, legt hij uit, dienst als een natuurlijke sluis. De oorzaak is nog onbekend.

Als voorlopige oplossing voor het weggespoelde gedeelte van de Commissaris Thurkowweg wordt er een veertigvoetcontainer geplaatst in de enorme krater. “Maar ik wil geen tijdelijke oplossing”, was de reactie van de  districtscommissaris Mohamedshafiek Radjab tegenover de pers. Hij pleit voor een structurele aanpak die voor minstens veertig jaar onderhoudsvrij kan meegaan.

Radjab wil er alles aan  doen om vandaag nog de container te plaatsen, die als ‘duiker’ dienst zal doen. Daarmee wordt voorkomen dat de mensen een kilometers lange omweg  moeten maken. Voorlopig  wordt het verkeer omgeleid via Alkmaar en Tamanredjo. Dit moet gebeuren totdat de werkzaamheden zijn afgerond

De dc sneert naar Djojo-bedrijven, die eerder hieraan hebben gewerkt. “Het frappante is dat ze dit probleem hebben aangepakt en op 25 mei 2019 met veel tamtam hebben opgeleverd. Ik vraag me af wat ze toen precies hebben gedaan dat het na twee jaar geheel is ingestort” vraagt de dc zich verontwaardigd af.

De dc zegt dat het probleem zijn bijzondere aandacht heeft en dat hij vanaf zijn aantreden minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken de noodzaak van dit gebied direct heeft voorgehouden. “Ik wil geen tijdelijke oplossing”, herhaald Radjab.  Het bestek ligt al klaar. De inschrijving  voor dit werk zou afgelopen week plaatsvinden maar werd verschoven, omdat een aantal aannemers nog niet klaar waren met hun begrotingen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTijdelijke oplossing voor weggespoeld weggedeelte Jagtlust.