dinsdag 28 maart 2023
30 C
Paramaribo
7 C
Amsterdam
0
(0)

Tijdelijke oplossing voor internaat Atjoni

lees ook ...

Commissie geïnstalleerd voor evaluatie Ontslagwet 2018

De Ontslagwet van 2018 zal worden geëvalueerd door de commissie 'Evaluatie Ontslagwet 2018', die onlangs is geïnstalleerd voor een periode van 6 maanden. Minister Steven Mac Andrew van Arbeid Werkgele...

Het internaat van Atjoni dat gesloten was door een tekort aan middelen kan nu wel opengesteld worden voor de veertig pupillen. De Firma Chotelal heeft door tussenkomst van de vice-president Ronnie Brunswijk levensmiddelen geleverd voor de instelling. “De voedingskwestie is voor twee weken opgelost. Dit door de inzet van vice-president Ronnie Brunswijk,” dit zegt Dana Doekoe-Paulus de directrice van het internaat.

“Het is geen structurele oplossing, maar ik zal de pupillen alvast laten komen,” klinkt Doekoe hoopvol. Zij rekent voortaan op een duurzame oplossing, waaronder subsidie van de overheid. Ook is het volgens haar nodig, dat er een exploitatieplan wordt geschreven voor het tehuis. “Het Junioren Verblijf kan zelfvoorzienend worden. Wij kunnen zelf kippen kweken en groenten planten”, zegt zij verder.

Toen vaststond dat het internaat bij aanvang van het schooljaar niet open zou gaan is de organisatie Politiek Suriname Tweede Kamer (PS2K), een virtueel platform, in actie gekomen en een inzamelingsactie aangekondigd. Men verzameld geld en levensmiddelen. De organisatie beseft dat het een moeilijke tijd is voor de regering volgens kapitein Leo Bannafoo.

“Maar wij zijn ons ervan bewust dat het de taak is van de overheid om het internaat draaiende te houden. Zij moet dus met een structurele oplossing komen voor het internaat” zegt de kapitein. “Niet alleen in Paramaribo maar ook in Brokopondo en Boven-Suriname. Het streven is om zaterdag het internaat blij te maken”, zegt Bannafoo verder.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTijdelijke oplossing voor internaat Atjoni