maandag 17 juni 2024
28 C
Paramaribo
13.9 C
Amsterdam
0
(0)

Tijd nodig voor uittreden drietal leden uit RvC Staatsolie

lees ook ...

Vakbond OWOS bij regeringsgebouw voor bespreking EBS-geschil...

De leden van de OWOS, de vakbond bij de Energie Bedrijven Suriname (EBS), zijn naar het regeringsgebouw gegaan. Waarnemend president Ronnie Brunswijk zal de bond en een delegatie van de Unie...

Op het Kabinet van de President is er op dinsdag 30 augustus jongstleden, een reguliere vergadering van de Raad van Commissarissen (RvC) van Staatsolie gehouden. In deze vergadering is de tijdslijn uitgerekend voor het uittreden van drie RvC-leden, te weten: Mellisa Santokhi-Seenacherry, Leo Brunswijk en Harry Dorinnie.

De Staat Suriname heeft als aandeelhouder van de Staatsolie Maatschappij Suriname N.V. een gesprek gehad met Annand Jagesar, de CEO van Staatsolie. Tijdens deze bijeenkomst is er gesproken over het uitreden van drie leden. De top van Staatsolie en de aandeelhouder vonden dat er geen leegte moet ontstaan bij de uittreding.

Voor de komende periode wordt er een tijdslijn uitgerekend om geen onrust in de internationale samenwerking te krijgen en continuïteit van het beleid te garanderen. Hierbij wordt tegelijkertijd gekeken naar juiste profielen voor de intrede van de nieuwe RvC-leden. Verwacht wordt dat er hiermee geen stagnaties ontstaan in de lokale en internationale relaties van het staatsbedrijf.

Naast de uitreding van de RvC-leden zijn er nog tal van andere issues besproken tijdens de reguliere Staatsolie vergadering met de aandeelhouder. Het betreft onder andere de interne communicatie tussen RvC en directie van Staatsolie en de ontwikkelingen rond olie en gas. Er is ook gesproken over de huidige positie van Staatsolie, met name de facilitaire activiteiten, offshore-operaties en de internationale samenwerking.

Daarnaast is de communicatie tussen de directie, RvC en de aandeelhouder onder de loep genomen en besproken hoe die verbeterd kan worden. Zowel de RvC als de directie wil een betere communicatie met aandeelhouder.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTijd nodig voor uittreden drietal leden uit RvC Staatsolie