donderdag 28 september 2023
33.1 C
Paramaribo
18.9 C
Amsterdam
5
(1)

Tienermoeders krijgen van Nederlandse vrouw babyartikelen

lees ook ...

4 Brazilianen met moord op hun geweten gevlucht uit cellenhu...

Zes arrestanten zijn op zondag 24 september 2023 ontvlucht uit het cellenhuis van het politiebureau Nieuwe Haven. Het gaat om de zes arrestanten A.A.R, C.R, C.R, L.E., C.D.R, en R.M., vier Brazilianen...

Mevrouw Soraya Sleur die in Nederland woont heeft op donderdag 27 juli op het directoraat Jeugdzaken van het ministerie van Arbeid Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ), een schenking van pakketjes met baby artikelen gedaan, aan elf schoolgaande tienermoeders die door het ministerie worden begeleid.

Met deze schenking wil zij een signaal te geven aan anderen om de begeleiding van deze groep van jongeren niet slechts over te laten aan het ministerie, maar dat steun van hun omgeving en andere steunbronnen cruciaal is voor de doelgroep.

Schoolgaande tienermoeders vormen een belangrijke doelgroep waarop het ministerie zich richt. Middels trainingen en begeleiding wenst het ministerie deze groep te empoweren. Tegelijkertijd creëert AWJ bewustwording bij de doelgroep en stimuleert het voortzetten van onderwijs bij tienermoeders. Het ministerie beschouwt onderwijs voor jongeren als de sleutel tot persoonlijke ontwikkeling en om iets te worden in de maatschappij.

Het ministerie laat de samenleving weten dat schoolgaande tienermoeders al jong een grote verantwoordelijkheid dragen. Deze opgave is niet gemakkelijk voor hen, daarom vindt AWJ steun van hun omgeving en van andere steunbronnen belangrijk en zelfs noodzakelijk.

Onderdirecteur Nationaal Jongeren Aangelegenheden (NJA), Madhoeri Moenesar, is ingenomen met dit gebaar en vindt dat het navolging verdient. Zij benadrukte dat vanuit het onderdirectoraat veel wordt gedaan voor deze doelgroep om hen in staat te stellen hun studie af te ronden en hun zelfredzaam te maken.

Schoolgaande jonge moeders kunnen zich naar haar zeggen, nog altijd wenden tot het onderdirectoraat NJA, om zich te registreren voor de nodige ondersteuning, trainingen en begeleiding die van belang zijn voor hun verdere ontwikkeling.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTienermoeders krijgen van Nederlandse vrouw babyartikelen