zondag 26 maart 2023
27.2 C
Paramaribo
7.4 C
Amsterdam
5
(1)

Tienermoeders en vroege schoolverlaters hebben computervaardigheden onder de knie

lees ook ...

IMF beoordeling Suriname niet meer in maart

De voorwaarden, die door het IMF gesteld zijn aan Suriname vóór de review kon plaatsvinden zijn niet gehaald, waardoor de beoordeling van maart niet doorgaat. Ongeveer een half miljard US$ is nog tego...

De computertraining van het ministerie van Arbeid Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ), waaraan 23 personen hebben deelgenomen, is succesvol afgesloten. Deze training is kosteloos aangeboden door het ministerie. De training is in het kader van het project Computertrainingen voor schoolgaande tienermoeders en vroege schoolverlaters in de districten. De jongeren zijn getraind in het gebruik van de softwareprogramma’s: Windows, Word, Excel en PowerPoint.

Bij certificaatuitreiking zijn de jongeren toegesproken door onder andere de directeur van Jeugdzaken, Genti Mangroe en de onderdirecteur Nationaal Jongeren Aangelegenheden (NJA), Madhoeri Moenesar.

Belang digitale communicatie
In haar toespraak gaf de directeur blijk van tevredenheid nu weer een groep jongeren een van de vele aangeboden kansen vanuit het ministerie heeft aangegrepen om specifieke vaardigheden bij zich te ontwikkelen. Ze was extra opgetogen omdat het gaat om districtsjongeren die zich in twee weken tijd hebben ingezet om computervaardigheden onder de knie te krijgen.

Deze vaardigheden zijn volgens Mangroe, afgezien van het gegeven dat ze onmisbaar zijn om schoolopdrachten uit te voeren, van belang voor de jongeren om mee te kunnen doen aan digitale communicatie die steeds meer de overhand krijgt in onze samenleving. Ze heeft de jongeren aangemoedigd om te blijven werken aan hun ontwikkeling door te participeren in overige educatieve activiteiten in het district.

Kansen benutten
De onderdirecteur van NJA, Moenesar, gaf in haar spreekbeurt aan dat de cursisten het niet hierbij moeten laten en goed gebruik moeten maken van de kansen die hun wordt geboden. Zij benadrukte het belang van computerkennis voor hun ontwikkeling.

De directeur van Jamaata Education Center, Jennifer Landveld-Amaata, vond het een uitdaging om alle participanten zover te krijgen om de eindstreep te halen. Met peptalk en wat extra aandacht aan de personen die wilde afhaken, is het haar gelukt om alle participanten over de streep te trekken.

Een van de jongeren is geslaagd met een gemiddelde score van 9.9 voor alle drie onderdelen, namelijk: Word, Excel en PowerPoint. De computertrainingen voor jongeren worden landelijk uitgevoerd.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTienermoeders en vroege schoolverlaters hebben computervaardigheden onder de knie