donderdag 22 februari 2024
29.3 C
Paramaribo
8.8 C
Amsterdam
5
(1)

Tienermoeders en kansarme vrouwen gereedgemaakt voor arbeidsmarkt

lees ook ...

Omar Sherif Abdoelrahman beëdigd als Surinaamse ambassadeur ...

Omar Sherif Abdoelrahman is op donderdag 15 februari 2024 beëdigd als de nieuwe buitengewoon en gevolmachtigd ambassadeur voor Suriname in het Koninkrijk Marokko. President Chandrikapersad Santokhi he...

Zestien personen hebben de cursus Basis Textiele Werkvormen van de Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO) succesvol afgerond. Minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ) heeft de certificaten uitgereikt. De focus lag met name op tienermoeders en kansarme vrouwen.

Dit project is een voorbeeld van het geïntegreerd beleid van AWJ, want het is ontwikkeld door het onderdirectoraat Arbeidsmarkt en in samenhang met het directoraat Jeugdzaken uitgevoerd. Mac Andrew benadrukte in zijn toespraak dat vaktrainingen de sleutel zijn tot succes om werkzoekenden en andere personen, met name jongeren, betere kansen te bieden op de arbeidsmarkt, hetzij als zelfstandige, hetzij als werknemer.

Hij haalde ook de noodzaak en het belang van de Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO) aan als instituut dat belast is met vakscholing. Het ministerie zal volgens hem alles in het werk stellen om kwetsbare en kansarme groepen in onze samenleving de helpende hand te bieden, zodat zij middels vakscholing betere kansen hebben om de arbeidsmarkt met de nodige vaardigheden te betreden.

De minister heeft de cursisten aangemoedigd zich verder te ontwikkelen en hield hen voor, dat het ministerie middelen zal zoeken om hen in staat te stellen om een cursus Textiele Werkvormen voor gevorderden te volgen. Met de opgedane kennis en vaardigheden verwacht hij van de geslaagden dat ze nu reeds in staat zijn om als werknemer te functioneren of als zelfstandige aan de slag te gaan.

De AWJ-topman wees in dit kader op de rokken, blouses en jurken, die de cursisten hebben leren maken. Mac Andrew stelde de groep als voorbeeld voor andere jongeren die met het gevoel zitten alsof hun situatie uitzichtloos is. Hij riep die groep op om ook niet bij de pakken te gaan neerzitten, maar zich ook te komen scholen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTienermoeders en kansarme vrouwen gereedgemaakt voor arbeidsmarkt