maandag 20 maart 2023
27.1 C
Paramaribo
8.7 C
Amsterdam
3.3
(12)

Tiener aangehouden voor misbruiken 4-jarige

lees ook ...

Misdaad en geweld bedreiging voor economische groei van de r...

President Chandrikapersad Santokhi heeft woensdag virtueel deelgenomen aan de 34e tussentijdse staatshoofdenvergadering van de Caricom. Tijdens deze vergadering stond het thema ‘Misdaad en geweld in d...

door Seshma Bissesar

Een 14-jarige tiener is bij Opa Doelie achter slot en grendel geplaatst, nadat bleek dat hij een 4-jarig peutermeisje heeft misbruikt. Hij wreef meerdere keren met zijn geslachtsdeel op het buikje van dat meisje. De misbruik vond plaats op een peuterschool in Lelydorp, waar het meisje zat. De tiener zelf is de zoon van de eigenaar van de peuterschool. “Toen mijn dochter mij over de misbruik vertelde stond mijn wereld stil, de tijd stond stil en alles werd donker voor mijn ogen. Ik kreeg het gevoel dat ik viel in een afgrond”, zegt moeder KR die moeite had met het accepteren van haar dochter’s verhaal.

“Ik kon het niet geloven. Waarom ik? Waarom mijn dochter? Allerlei vragen gingen door mij heen. Toen ik het uiteindelijk accepteerde begonnen de angstgevoelens”, aldus KR. Haar leed werd groter toen ze tevergeefs aangifte deed op het politiebureau te Lelydorp. De politie had weinig oor voor haar verhaal. “Het lijkt alsof je juist wordt gestraft wanneer je dit soort issues ter sprake brengt”. Gezien de familie van de dader een invloedrijke familie is was de angst groot dat de zaak in een doofpot zou belanden.

Door tussenkomst van derden werd de jeugdpolitie ingeschakeld. Na het verhoor van haar dochter is de dader meteen aangehouden en in verzekering gesteld. KR maakt zich zorgen om de andere kinderen op de peuterschool. “Ik wil graag dat de politie ook de andere kinderen ondervraagt en nagaat of die jongen niet meerdere slachtoffers heeft gemaakt. En die peuterschool moet opdoeken, want die jongen hoorde niet tussen de kinderen te zijn”, zegt KR fel. Volgens haar informatie kampt de peuterschool vaker met een tekort aan personeel en moet de zoon dan op de kinderen letten. “Dat is niet professioneel. Hoe kan je een puberende jongen voor kleine kinderen achterlaten”, zegt ze wanhopig.

Sinds ze de aangifte heeft gedaan wordt ze op sociale media door de familie van de daders beklad. “Ik heb niets tegen de familie. Maar ik heb wel moeite met de daad van hun zoon. Hij had het recht niet om aan mijn dochtertje te zitten. Hoe doe je zoiets? Weet u dat ik dagenlang niet heb geslapen?”.

Door openlijk te praten over wat haar is overkomen wil KR de awareness met betrekking tot seksueel misbruik op gang brengen. “We moeten Tapu Sjen niet voeden. We moeten nu openlijk praten. De taboe doorbreken. We moeten onze pijnlijke verhalen niet verbergen, anders vallen er meer slachtoffers”, aldus KR die ook voorstander is van psychologische begeleiding van de dader. Ze is dankbaar dat haar dochter haar in vertrouwen heeft genomen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTiener aangehouden voor misbruiken 4-jarige