Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Tien Surinaamse patiënten naar Colombia voor medische behandeling

Geplaatst

op

Air Ambulance. Foto Cds

Tien patiënten zijn gisteren naar Colombia vertrokken voor medische behandeling. Met de patiënten zijn acht begeleiders meegereisd. Ze zijn vertrokken met een speciaal door de regering gecharterde air ambulance. De behandelingen die zij zullen ondergaan variëren van operaties voor aangeboren hartafwijkingen tot behandelingen aan diverse kankersoorten. Hoelang de personen in Colombia zullen verblijven is afhankelijk van de behandeling en het verloop daarvan.

De uitzendingen naar Colombia worden  vanaf 2005 uitgevoerd. Dit vanwege regionalisering van de medische uitzendingen en de sterk gestegen kosten voor medische behandelingen in Nederland.

Vanwege de COVID-19-pandemie en het gesloten luchtruim wereldwijd, was het vrijwel onmogelijk de uitzendingen uit te voeren. Dit bracht met zich mee dat patiënten veel langer dan gebruikelijk moesten wachten om uitgezonden te worden. Op het moment dat een government-to-government aanvraag wel mogelijk was om het luchtruim van Colombia open te stellen op basis van humanitaire redenen, heeft de regering daar meteen werking van gemaakt.

Het was niet mogelijk om de hele groep naar Colombia te vervoeren op de eerder geplande vlucht, die in samenwerking met Seismic Company Group werd uitgevoerd. Dit is de reden waarom minister Amar Ramadin van Volksgezondheid heft besloten om een chartervlucht te organiseren, zodat de behandeling toch tijdig kan worden voortgezet.

Culturu.com

 

2 Reacties
2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ullrich
dinsdag 29 september 2020 07:14

We hebben een prachtig ziekenhuis maar geen deskundigen. Stuur fucking studenten uit Suriname naar de beste ziekenhuizen of laat de beste specialisten in Suriname komen werken bouw een ziekenhuis met specialisten erin die alle ziektes kunnen behandelen met alle goede apparatuur

Quntis
dinsdag 29 september 2020 07:18

Mensen gaan toch niet dood aan simpele ziektes omdat ze niet uitgezonden kunnen worden? Rook niet. Leef gezondAdvertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen