zondag 24 september 2023
27.2 C
Paramaribo
10.8 C
Amsterdam
0
(0)

Tien containers met medicijnen voor Suriname

lees ook ...

Premier Narendra Modi 17 september 73 jaar

Districtscommissaris van Nickerie mw. Senrita Gobardhan was op zondag 17 september als speciale gast uitgenodigd door de 'International women Poetry Forum' die bij zoommeetings die in verband met de 7...

De komende week verwacht president Santhoki 10 containers met medicijnen in ons land. Tijdens de uitreiking van grondpapieren in Nickerie op 5 augustus jongstleden gaf het staatshoofd dit te kennen. De gemeenschap was zeer ingenomen met deze mededeling en kon niet nalaten te juichen. Deze schenking zal de behoefte aan medicijnen voor de komende jaren dekken.

“Iedereen moet dan gratis medicijnen krijgen. Het zijn medicijnen die allemaal voorkomen in de klapper van Suriname. We kunnen 2 a 3 jaren ermee”, volgens het staatshoofd. Het allermooiste is dat er een medicijnenfabriek komt in Suriname. Hiervoor is er al een overeenkomst getekend met een Indiaas bedrijf.

 Het is niet alleen de bedoeling dat er medicijnen geproduceerd zullen worden voor het land, maar ook voor de export. “Alle medicijnen van het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) zullen 30% goedkoper zijn als we met dat bedrijf gaan samenwerken”, houd Santhoki verder voor. Het BGVS staat voor.

Bron: Communicatie Dienst Suriname

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTien containers met medicijnen voor Suriname