vrijdag 21 juni 2024
25 C
Paramaribo
17.7 C
Amsterdam
0
(0)

Tien containers met medicijnen voor Suriname

lees ook ...

Verkeersvlaggen overhandigd aan KPS voor verkeersveiligheid

Op 17 juni 2024 ontving de afdeling Verkeer van het Korps Politie Suriname (KPS) acht verkeersvlaggen, gedoneerd door de Lions Club Paramaribo Central met steun van Haukes NV. Deze vlaggen zijn bedoel...

De komende week verwacht president Santhoki 10 containers met medicijnen in ons land. Tijdens de uitreiking van grondpapieren in Nickerie op 5 augustus jongstleden gaf het staatshoofd dit te kennen. De gemeenschap was zeer ingenomen met deze mededeling en kon niet nalaten te juichen. Deze schenking zal de behoefte aan medicijnen voor de komende jaren dekken.

“Iedereen moet dan gratis medicijnen krijgen. Het zijn medicijnen die allemaal voorkomen in de klapper van Suriname. We kunnen 2 a 3 jaren ermee”, volgens het staatshoofd. Het allermooiste is dat er een medicijnenfabriek komt in Suriname. Hiervoor is er al een overeenkomst getekend met een Indiaas bedrijf.

 Het is niet alleen de bedoeling dat er medicijnen geproduceerd zullen worden voor het land, maar ook voor de export. “Alle medicijnen van het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) zullen 30% goedkoper zijn als we met dat bedrijf gaan samenwerken”, houd Santhoki verder voor. Het BGVS staat voor.

Bron: Communicatie Dienst Suriname

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTien containers met medicijnen voor Suriname