Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Thuisquarantaine alleen met bewaking

Geplaatst

op

Minister Amar Ramadhin

Vanwege de drastische toename van het aantal COVID-19 besmettingen in Nederland, met name in gebieden waar veel personen van Surinaamse afkomst wonen, wil de Surinaamse regering niet zo graag vluchten uit Nederland. Minister Ramadhin zegt daarover op de Covid_19 persconferentie van 06 Oktober. “Daarom hebben wij voorwaarden gesteld voor de komst van mensen uit Nederland. We hebben geen vluchten verboden, omdat dat praktisch onmogelijk is te doen Iedereen kan in de omstandigheid komen te verkeren dat die dringend moet afreizen. Een grote groep Surinamers daar heeft familie- of zakelijke belangen in Nederland.” 

De regering heeft er daarom voor gekozen om passagiers uit Nederland in de gelegenheid te stellen om in thuisquarantaine te gaan met fysieke bewaking. De optie om in een particuliere quarantaine faciliteit (hotel) te verblijven op eigen kosten, blijft nog geldig. De mensen die hebben gekozen voor thuisquarantaine, dienen een bedrag van ongeveer SRD 5000,- te betalen aan het beveiligingsbedrijf en niet aan de overheid, benadrukt de minister. “Bij de vorige regering werden de passagiers in quarantaine geplaatst en er werd bewaking voor hen geregeld. Niemand maakte zich zorgen. Intussen liepen de schulden op en nu krijgen wij rekeningen van bewakingsbedrijven die lopen in de SRD 800.000,- tot 900.000,-.”

Om naar Suriname af te reizen moeten passagiers beschikken over een bewijs Covidvrij te zijn dat niet ouder is dan 48 uur. Verder  moeten zij verzekerd zijn en moeten ook in verplichte quarantaine gaan in een hotel of thuisquarantaine met beveiliging. – culturu.com

6 Reacties
6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Bad boy
donderdag 8 oktober 2020 19:44

Willen ze op deze manier geld verdienen, die beveiliging bedrijf is van een vriend van de president, laten we mekaar niet voor de gek houden, de kiezers zijn gewoon belazerd door Santokhi met zijn hele bromtjie djarie gedoe , alle ministerie waar de VHP de scepter zwaait word bemand met alleen maar Hindoestanen van directeur tot onderdirecteur tot RVC president Santokhi waar is die bromtjie djarie gebleven, waarom hebt u tijdens propaganda maken voor de verkiezingen niet aan de kiezers verteld dat u weer in zee zou gaan met de IMF, en nu , wie lijdt onder de aangekondigde maatregelen… Lees verder »

Nomang
donderdag 8 oktober 2020 20:13

Waarom hebben ze dit beveiligingsbedrijf gekozen? Op advies van een politicus uit deze coalitie? Er is geen openbare inschrijving geweest voor deze grootschalige bewakings job. Waarom? De laagste inschrijving krijgt hem toch? In elk geval kan de SLM het vergeten. Mijn familieleden en kenissen in Nederland en de VS komen niet meer naar Suriname. En er zijn nog meer mensen die besluiten dit jaar niet meer naar Suriname te gaan. De belazerij met het wachten totdat de mensen bij Schiphol willen inchecken en hen dan pas vertellen dat ze verplicht voor bewaking bij quarantaine moeten betalen en anders niet mee… Lees verder »

Fidel
donderdag 8 oktober 2020 21:53

Daarom KLM voor mij en wacht ik rustig . Suriname is nu geen vakantie land. Met zulke acties gaat geen vlieg naar Suriname.

Meester
donderdag 8 oktober 2020 22:15

Ze bedenken iers om snel geld te maken. Beveiliging 5000 voor 10 dagen 400 man per vliegtuig hoe gaan ze al de mensen bewaken en dat is 1 vliegtuig de andere vliegtuigen hoe dan. Gaat puur om geld

Ted
vrijdag 9 oktober 2020 23:51

5000 srd per persoon zou naar 1 bedrijf gaan. Een bedrijf die niet bestond beveiliging bedrijf snel ingeschreven bij de kamer van koophandel. Snel snel geld verdienen op de Nederlanders. .ze vergeten dat Nederlanders niet zo dom zijn. Wij nedetlanders hebben geleerd. Zijn de Surinaamse mensen pakken ze. Slm doe je dat je passagiers aan? 5000 extra betalen ? Je eigen bevolking

Ted
vrijdag 9 oktober 2020 23:58

SLM trots op ons eigen ding . Wat er ook gebeurt .. vertrouwde vleugels..Hihihahaha..Advertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen