Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Thuis gezette Surinaamse ambtenaren werken weer

Geplaatst

op

Een Van De Ambtenaren Die Thuis Was Gezet

Ambtenaren in Suriname die onder het mom van gewijzigde beleidsinzichten door de vorige regering waren thuis gezet, werken weer. Althans op het ministerie van Openbare Werken (OW) wil minister Riad Nurmohamed niet dat personen die op de loonlijst staan thuis zitten en gewoon salaris ontvangen. Na diverse gesprekken te hebben gevoerd besloot de OW-minister de eerste groep van drie personen te rehabiliteren in hun functies.

Nurmohamed gaf tijdens zijn toespraak aan dat het gaat om een bijzonder moment voor ambtenaren die ontlast waren uit hun functies. “Tijdens het aantreden van mij als nieuwe minister werd ik al vroeg geconfronteerd met verschillende zaken, rakende dienstvoertuigen en personeel. Ik ken de problemen tijdens de wisseling van de regering, waarbij door gewijzigde beleidsinzichten of politieke rancune mensen thuis zijn gezet”. Het ministerie van OW is derhalve begonnen met transparantie in desbetreffende zaken.

De minister gaf aan lijsten te hebben ontvangen van de afdeling Personeelszaken, waarin namen voorkomen van 20 tot 30 ambtenaren die thuis waren gezet. Ook is een lijst met namen van 30 tot 50 personeelsleden met een academische achtergrond aangeboden, die uit hun functies werden gehaald. Die dossiers worden doorlopen in september, omdat deze een review krijgen en meer tijd in beslag zullen nemen.

De drie personen hebben ceremonieel het besluit van het ministerie in ontvangst mogen nemen om zodoende een herstart te maken. Er werd hen veel succes op de afdeling toegewenst. Dit moet een signaal zijn voor politiek Suriname, dat wat niet rechtvaardig is, liever niet wordt gedaan. En als wij iets doen, laat het dan goed beargumenteerd zijn zodat iedereen weet wat er aan de hand is. Wij dienen voorzichtig om te gaan met de mens, aldus de minister.

Culturu.com

6 Reacties
6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Clasien
zaterdag 29 augustus 2020 10:13

Werd tijd, thuis zitten en dikke salaris ontvangen kan toch niet laat hun maar WERKEN en VOELEN wat werken en eerlijkheid zijn

Minimini
zaterdag 29 augustus 2020 13:10

Clasien, geen vooroordeel. We weten niet wat de redenen zijn dat de mensen thuiszitten. Misschien waren sommigen het niet eens met het beleid. Alles is mogelijk.

VP Bigi
zaterdag 29 augustus 2020 14:13

Weg met spookambtenaar die bouta daar heeft gezet

Perie
zaterdag 29 augustus 2020 17:28

Die mensen met een academische opleiding zagen natuurlijk meteen wat er voor corrubsie bezig was. Die moesten dus zo snel mogelijk verdwijnen want die zaten dik boven het kennis niveau van Bouterse en Brunswijk. Maar nu worden ze gewaardeerd op kennis, opleiding en eerlijkheid, niet op voor op tegen stander. Het begint al aardig vorm aan te nemen in ons mooie Suriname. Het lijkt zo waar dat er goede en eerlijke mensen bij ons wonen en ook nog met een goede opleiding. Dus nu met spoed weg met de graaiers, want het is tijd voor eerlijkheid en een opbouw van… Lees verder »

Mero
zaterdag 29 augustus 2020 21:04

Nothing new under the sun.
Spookambtenaren is niet goed te praten. Dit fenomeen is niet nieuw; dit speelt al jaren.
Elke wisseling van regeringen worden àmbtenaren naar huis gesturd omder he mom dat ze het nieuw ” beleid” zullen stagneren.

James Boldewijn
zondag 30 augustus 2020 20:02

Maar er zijn toch ambtenaren genoeg in ons super kleine landje?
Of bestaat hun werk uit rusten en niets doen.

Weet je wat er op het graf van een ambtenaar staat :

Hier rust hij verder.Advertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen