donderdag 30 maart 2023
30 C
Paramaribo
11.1 C
Amsterdam
5
(4)

Through the Eyes of Paul Woei

lees ook ...

Surinaamse regering gaat landelijk 80.000 voedselpakketten v...

President Chandrikapersad Santokhi heeft in De Nationale Assemblle (DNA) aangegeven, dat het verlichten van de noden van kwetsbare gezinnen binnen de samenleving een cruciale prioriteit is. Als onderd...

‘Through the Eyes of Paul Woei’ is een Engelstalige kunstboek met een selectie uit  Woei’s “zeer omvangrijke en veelzijdige oeuvre” dat is uitgegeven op de 84ste jaardag van de kunstenaar. Hij hoort tot de bekende Surinaamse kunstenaars. ‘Visual Art inspired by the Amazon Rainforest and its people. Images of Suriname through Seven Decades’ staat verder in de ondertiteling. Het initiatief komt van echtgenote Jeanette.

Thematisch zijn 125 werken te vinden op meer dan tweehonderd rijk geïllustreerde pagina’s. Meer dan zeventig jaar heeft Woei gewerkt aan zijn selectie. Nu was het de beurt van echtgenote Jeanette, Marieke Visser en Chandra van Binnendijk om te kiezen wat in het kunstboek zou staan.

Het boek is verder verrijkt met een biografie van de kunstenaar met tijdlijn en allerlei archiefmateriaal.

Op 31 mei konden Chandra van Binnendijk en Marieke Visser het eerste exemplaar aan ‘opdrachtgever’ Jeanette overhandigen. Zij heeft het volledig Surinaams product  aan de jarige geschonken. De vormgeving van het boek is gedaan door Claudett de Bruin.  Leo Victor heeft het drukwerk verricht. Vanaf volgend week  is het boek verkrijgbaar bij Spice Quest. De driehonderd uitgegeven exemplaren,  zijn genummerd en gesigneerd door Paul Woei.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameThrough the Eyes of Paul Woei