woensdag 6 december 2023
23.9 C
Paramaribo
3.5 C
Amsterdam
0
(0)

Thermische Centrale EBS heeft storing

lees ook ...

Flexibele werktijden voor winkels, bakkerijen en horeca tijd...

In anticipatie op de naderende feestdagen heeft het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken een Algemene Overwerkvergunning uitgegeven voor specifieke bedrijven, waaronder winkels, bakker...

De EBS laat het volgende weten: Als gevolg van een storing en de opgetreden gevolgschade in de thermische centrale van de EBS, is de opwekcapaciteit in het EPAR gebied (Paramaribo, Para, Wanica, Saramacca, Commewijne), afgenomen.

Elke additionele storing van een opwekunit (vooral met een grote capaciteit) zal een grote impact op de levering hebben, doordat het systeem in een kritieke situatie zal komen te verkeren met als gevolg dat de stroomtoevoer in meerdere gebieden zal uitvallen a.g.v. frequentie loadshedding.

Frequentie loadshedding is het beveiligingssysteem dat ervoor zorgdraagt dat bij tekorten in het voorzieningssysteem deze in ‘beperkte vorm’ in tact blijft. De afname van het opwekvermogen, gecombineerd met de voortdurende extreme hitte, waarbij het energieverbruik in beduidende mate toeneemt, heeft tot gevolg dat het voorzieningssysteem op bepaalde momenten ook in deze kritieke situatie komt te verkeren.

Technici van de EBS zijn druk doende de schade te herstellen. Het hiervoor benodigde materiaal moet echter in het buitenland geproduceerd worden. In de tussentijd vraagt de EBS aan haar klanten en overige verbruikers om zuinig om te gaan met de beschikbare capaciteit.

De geschatte duur voor de reparatie is ongeveer 2 maanden. Wij vragen de burgerij om zorgvuldig om te gaan met het elektriciteitsverbruik en waar nodig het verbruik aan te passen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameThermische Centrale EBS heeft storing