woensdag 31 mei 2023
24.7 C
Paramaribo
11.5 C
Amsterdam
0
(0)

Theo Pengel mag bestuur plantage La Prosperité leiden

lees ook ...

Bezorgdheid over vrachtwagens nabij school: autoriteiten nem...

Buurtbewoners van de oude Copieweg hebben melding gemaakt van vrachtwagens die zich in de nabije omgeving bevonden. Er bestond vermoeden dat de lading gelost zou worden op steenworpafstand van de St. ...

Plantage La Prosperité ook bekend als Bersaba heeft een nieuw bestuur, dat geleid wordt door Theo Pengel. Hij mag de komende vijf jaar leiding geven aan dit bestuur. Het jonge bestuur beseft dat er veel werk aan de winkel is en probeert met de inzet, creativiteit en vereende krachten van erfgenamen, donateurs en diverse deskundigen de plantage te ontwikkelen.

Pengel zegt dat het bestuur open staat voor samenwerking met eenieder om de plantage tot bloei te brengen. De verkiezingen voor een nieuw bestuur vonden al op 21 maart plaats. Pengel en kandidaat-voorzitter Kenneth Hendrison kregen toen elk 94 stemmen, terwijl de derde kandidaat, Q. Peroti, 38 mensen achter zich kreeg. Vanwege het late uur vond er die dag geen herstemming plaats, omdat zowel Pengel als Hendrison aangaf na te zullen gaan als samenwerken mogelijk is.

Volgens Pengel zijn er tussen beide voorzitters, met ondersteuning van deskundigen en ouderen van de plantage, enkele pogingen ondernomen en gesprekken gevoerd om tot samenwerking over te gaan en een bestuur te vormen. Echter, is dit niet gelukt. Er is toen op 18 juli wederom een algemene ledenvergadering (alv) uitgeschreven, wordt gemeld in een persbericht.

Daarvoor waren alle kandidaat-voorzitters, overige bestuurskandidaten, erfgenamen en nazaten uitgenodigd. Hendrison trok zich per e-mail terug en gaf aan niet verder deel te nemen aan de verkiezingen. In de alv werd vervolgens door de meerderheid besloten om het bestuur onder voorzitterschap van Pengel voor de komende vijf jaar te kiezen.

De bestuursoverdracht heeft op 15 augustus plaatsgevonden. Pengel heeft overgenomen van gewezen voorzitter Elviera Sandie. In het nieuwe plantagebestuur zitten verder Rachelle Groenveld (secretaris), Xaviera Plet (penningmeester) en de commissarissen Kimberly, Chevelle en Claid Plet en Melissa Pocorni.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTheo Pengel mag bestuur plantage La Prosperité leiden