dinsdag 7 februari 2023
23.8 C
Paramaribo
3.2 C
Amsterdam
0
(0)

Offshore Industrie moet aangepakt worden

lees ook ...

Winkel in ressort Latour gesloten vanwege onhygiënische situ...

Tijdens controlewerkzaamheden van de Economische Controle Dienst (ECD) van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) in het ressort Latour is een winkel di...

Op het Kabinet van de President besprak President Santokhi op 17 mei 2021 met de aandeelhouders van Staatsolie NV, de huidige ontwikkelingen betreffende de Surinaamse natuurlijke hulpbronnen  in het algemeen, maar in het bijzonder de ontwikkelingen op het gebied van olie en gas, waarbij Staatsolie een belangrijke rol speelt. President Santokhi gaf aan dat het de visie van de regering is om regionale samenwerking te versterken op het gebied van de offshore-industrie. “Als we in plaats van individueel, gezamenlijk optrekken ten opzichte van de International Oil Companies, dan worden alle landen in onze regio daar beter van”, zei het Staatshoofd.

Deze versterking en samenwerking, leidt namelijk tot het behalen van schaalvoordelen, waardoor de kosten gedeeld kunnen worden, en kan de maximalisatie van local content in gezamenlijk verband worden aangepakt. Zo blijven er meer opbrengsten over, voor een ieder als partner,” zei het staatshoofd. De regering heeft al bij het begin van haar aantreden gesprekken geïnitieerd met de buurlanden, met name Guyana, om te komen  tot deze vorm van samenwerking. Er zijn op presidentieel niveau gesprekken gevoerd en afspraken gemaakt omtrent de bouw van een diepzeehaven die gebruikt kan worden door beide landen, de bouw van de Corantijnbrug die wederzijdse voordelen biedt, de oprichting van een vrijhandelszone tussen de beide landen en de gezamenlijke exploitatie van gas.

De President gaf aan dat wij om maximaal rendement  uit de offshore productie te halen wij ook het aanwezige aardgas moeten gaan produceren. De overheid moet de randvoorwaarden daarvoor ontwikkelen om investeerders de kans te bieden om deze industrie op te zetten.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOffshore Industrie moet aangepakt worden