Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

The 2020 return, hulp aan kinderenen

Geplaatst

op

20200923 205313

Sinds de covid crisis en de daaropvolgende financiële crisis in Suriname zijn er (groepen) mensen geweest die hebben getracht het leven van mensen die in de laagste inkomensgroep zitten of  hun baan kwijt zijn, bij te staan. Een prachtig initiatief is dat van Ruchir Autar en Abigail Hintzen die minderbedeelde kinderen met hulp van sponsoren schoolspullen zullen geven.

Hun slogan is: het is de tijd om terug te geven of ‘The 2020 return.’Het is weer tijd dat de scholen beginnen. Autar geeft aan dat elk kind blij is wanneer de tijd daar is om schoolinkopen te gaan doen. Elk kind krijgt nieuwe, leuke spulletjes en is daar enthusiast over. Met dit project willen ze meehelpen aan een veilige omgeving en stimulans voor de kinderen.

Hun focus is op de mensen met een laag inkomen, maar omdat het zo kort dag is gaan ze kinderen die in kindertehuizen wonen blij maken.De groep heeft nog geen naam, maar voor nu is het: The 2020 return. Dit weekend beginnen zij. Ze zullen pakketten  verdelen in Paramaribo, commewijne en Marowijn met behulp van bedrijven en particulieren die ook graag willen geven aan de minderbedeelden –  culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties


Advertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen