maandag 30 januari 2023
23.3 C
Paramaribo
7.9 C
Amsterdam
0
(0)

Thalia betrokken bij voorlichting Covid-19 met sketches

lees ook ...

Gaspistool gevonden in schooltas 15-jarige leerling

De schoolleiding van de Sarasvatischool heeft na verkregen informatie, dat een leerling een gaspistool naar school moest hebben gebracht, een tassencontrole gedaan in alle schoollokalen. Deze controle...

Theaterregisseur Humphrey van Hetten van  het volkstoneelgenootschap Asago wil de huidige Covid-19-vaccinatiecampagne  vertalen naar vaccinatie weigeraars met sketches. Een werkgroep is samengesteld om met Sambel Trasie en andere organisaties te werken aan een vijftal voorlichtingsfilmpjes. Dit initiatief van het toneelgenootschap Thalia, is een maand geleden  genomen.

“Vroeger als je pokken kreeg, kon je er dood van gaan. Er is een vaccin hiertegen ontwikkeld, waarmee personen zich inenten. Daardoor vallen er bij besmetting nagenoeg geen doden meer te betreuren. Maar, je kunt ondanks je gevaccineerd bent nog steeds pokken krijgen. Alleen zal je er niet meer aan sterven”, zegt regisseur Humphrey van Hetten.

Met dit voorbeeld hoopt  de regisseur  de huidige Covid-19-vaccinatiecampagne begrijpelijk te maken voor vaccinatie weigeraars. Hij zal samen met Sambel Trasie en andere organisaties werken aan een vijftal voorlichtingsfilmpjes over de Covid-19- vaccinatie. Een werkgroep is samengesteld om de voorlichting beter te laten doordringen tot de samenleving volgens Humphrey Bergraaf, voorzitter van Thalia.

Diverse sponsoren verlenen hun medewerking hieraan. Thalia hoopt ook hiermee  wat kosten te kunnen dekken. De toneelgroepen krijgen in ruil voor hun bijdrage kortingen op hun opvoeringen in de toekomst.  Beide heren vinden het belangrijk om maatschappelijk betrokken te zijn.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameThalia betrokken bij voorlichting Covid-19 met sketches