dinsdag 28 november 2023
32.3 C
Paramaribo
4.2 C
Amsterdam
0
(0)

Testlocaties worden uitgebreid

lees ook ...

Suriname bereidt zich voor op klimaatverandering met nieuwe ...

Overal ter wereld zijn de effecten van klimaatverandering merkbaar. Het is cruciaal dat Suriname zich kan aanpassen aan en anticiperen op deze veranderingen. In dit kader is de Waterloopkundige Dienst...

De leiding van het ministerie van Volksgezondheid voert overleg met verschillende betrokkenen om de swabposten uit te breiden. Er raken nog teveel personen besmet, waardoor er een drukte ontstaat op testlocaties. Verder worden er ook mogelijkheden bekeken om testen te laten verrichten via huisartsen. Hierover worden er gesprekken gevoerd met de Vereniging van Medici in Suriname, zegt minister Amar Ramadhin.

Naast de toeloop voor het swabben, is er ook veel animo voor prikken. Eerst wordt er gewerkt aan uitbreiding van de swabposten. Gebleken is dat er onvoldoende personeel is om in te zetten voor uitbreiding van swabben en prikken. Er is ook personeel nodig voor mensen die in het ziekenhuis worden opgenomen.

De uitbreiding van de testen heeft grotere prioriteit. Ramadhin verwacht dat de toeloop om te swabben de komende periode zal aanhouden. Hij zal volgende week meer duidelijkheid geven over de testmogelijkheden.

Door het ministerie van Volksgezondheid wordt hard gewerkt aan het binnenhalen van meer testen. Er wordt ook overleg gevoerd met bevriende naties, zoals Nederland. De minister merkt op dat er ook veel testen worden geïmporteerd en zelfs in sommige supermarkten zijn deze te koop. Niet alle merken zijn echter even betrouwbaar. Het ministerie zal een lijst publiceren van merken die voldoen.

Verder geeft de minister aan dat wat vaccins betreft de merken AstraZeneca, Sinopharm en in mindere mate Pfizer, beschikbaar zijn. Later deze maand wordt via Carpha nog een tranche Pfizer verwacht.

De bewindsman benadrukt dat mensen niet moeten wachten op een bepaald merk, omdat alle vaccins die hier gebruikt worden, goedgekeurd zijn door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Personen die een booster moeten krijgen worden opgeroepen om die te nemen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTestlocaties worden uitgebreid