woensdag 17 augustus 2022
27.6 C
Paramaribo
19.2 C
Amsterdam
0
(0)

Terugroepactie Subaruauto’s wordt vertraagd

lees ook ...

Personeel Economische Zaken Saramacca Doorsteek kan niet opt...

Minister Rishma Kuldipsingh van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) heeft een oriëntatiebezoek gebracht aan de dependance te Saramacca Doorsteek. De ...

Airbagfabrikant Takata heeftmodellen van de Subaru Impreza, bouwjaar 2004-2011 en Subaru Forester bouwjaar 2009-2013 teruggeroepen, omdat er een probleem bestaat met de airbag. De fabrikant doet er alles aan om de veiligheid van deze voertuigen te garanderen. In Suriname is Fernandes autohandel verantwoordelijk hiervoor.

“Er kunnen bij het afgaan van de airbag heel kleine, flinterdunne metalen deeltjes vrijkomen”, legt Maurice Brahim, directeur van Fernandes Autohandeluit. In totaal zijn er ongeveer dertig auto’s van deze modellen verkocht in Suriname.

 Het is heel moeilijk om de verkochte auto’s te achterhalen. Deze zijn ondertussen nogal oud. Ook bestaat de mogelijkheid, dat zij  van eigenaar zijn verwisseld of al op de sloop liggen. De verkeerstechnischedienst kan ook niet zomaar privegegevens van de eigenarenprijsgeven.

Brahim roept op dat de eigenaren hun voertuig brengen naar Fernandes Autohandel, waar de airbags kosteloos worden vervangen. Nieuwe airbags zijn al in voorraad. De directeur wil de terugroepactie nogmaals onder de aandacht brengen van het publiek om het percentage van herstelde modellen te verhogen. “Want de druk vanuit de fabrikant om alle auto’s terug te roepen is groot. We willen dat elke klant veilig moet rondrijden in het voertuig.”

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTerugroepactie Subaruauto's wordt vertraagd