woensdag 17 augustus 2022
31 C
Paramaribo
19.6 C
Amsterdam
0
(0)

Teruggave koloniale kunstcollectie besproken met Nederlandse delegatie

lees ook ...

Permission granted for Haitians flight to Suriname

 Haitians who has been given permission to travel to Suriname have arrived safely on Sunday evening at the Johan Adolf Pengel airport.  The government has given permission to entrepreneur Jean Mixon...

Tijdens de gesprekken tussen de Surinaamse en Nederlandse delegatie is diepgaand gesproken over de teruggave van koloniale kunstcollectie, de inventarisatie van de Surinaamse staatscollectie en talentontwikkeling. Ook het opzetten van een Nationaal Museum en het trainen van lokaal personeel kwam aan de orde.

Een ambtelijke delegatie van het Nederlandse ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap is recentelijk op bezoek geweest bij het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC). Er is tijdens dit bezoek ook gesproken met de leiding van het directoraat Cultuur met wie de samenwerkingsrelatie verder inhoud is gegeven.

Michiel Valkenbrucht en Henk Heikamp, beiden senior beleidsmedewerker Internationaal Cultuurbeleid, Sara Knijff (deputy director Arts & Heritage), Tessa Leuwsha (beleidsmedewerker Cultuur en Erfgoed) participeerden in de werkgroep Cultuur.

De Surinaamse delegatie bestond uit de waarnemend directeur Cultuur Gracia Valies-Ormskirk, onderdirecteur Clifton Braam en beleidsmedewerker Lalita Adhin.

Onderdirecteur Braam ging ook in op projecten zoals Natiecreatie dat op basisscholen wordt uitgevoerd en het PURP-project waarbinnen diverse historische gebouwen worden gereconstrueerd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTeruggave koloniale kunstcollectie besproken met Nederlandse delegatie