zaterdag 10 juni 2023
24.4 C
Paramaribo
19.9 C
Amsterdam
0
(0)

Terrassen in Suriname weer dicht

lees ook ...

President Murmu van India vindt Suriname onvergetelijk

Het Indiase staatshoofd Droupadi Murmu, gaf tijdens een speciale receptie in de Royal Ballroom van Hotel Torarica aan dat haar staatsbezoek aan Suriname een ervaring is die zij nooit zal vergeten. Het...

In Suriname is het niet mogelijk om gebruik te maken van de terrassen (outdoor-dining), want die zijn weer gesloten. De sluiting volgt na de aankondiging van de verscherpte Covid-19-maatregelen door minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid, zondag. De regering is zich terdege ervan bewust dat zoals in andere delen van de wereld, ook hier in Suriname diverse sectoren zwaarder zullen worden getroffen dan andere.

Zij zoekt dan constant de juiste balans tussen de economie en het waarborgen van de openbare gezondheid. Hierbij zijn de uitdagingen manifest en komen diverse belangen soms tegenover elkaar te staan. Hij zegt dat de overheid ernaartoe werkt om zo veel als mogelijk betrokkenheid te bewerkstelligen in het komen tot de nodige maatregelen. Echter is in deze het advies van de medici, na gedegen overleg, steeds doorslaggevend.

“Alle plekken waar er mensen bij elkaar komen die de verspreiding van Covid-19 of het risico daartoe kunnen verhogen, zoals de casino’s en overdekte markten, zijn gesloten. Zo ook de terrassen, omdat onder andere bij terrassen mensen langer bij elkaar zitten,” zegt epidemioloog Radjesh Ori, waarnemend directeur van het Bureau voor de Openbare Gezondheidszorg (BOG). Er wordt met elkaar geconverseerd, drank en voeding worden genuttigd, waardoor men genoodzaakt is de mond- en neusbescherming af te zetten. Het risico is dus groter,” stelt hij.

Suriname zit in de derde Covid-19-golf, dus moet worden voorkomen dat de situatie onbeheersbaar wordt. Vanwege de stijgende trend worden er volgens hem daarom nu maatregelen getroffen. “Er is nog geen teken dat het aantal cases omlaag gaat, dus we zijn nog niet over de berg. Zolang de toename van het aantal positieven boven de 20% blijft en we niet over de berg zijn, zullen deze verscherpte maatregelen blijven gelden.”

De BOG-functionaris bnadrukt dat de samenleving alle voorzorgsmaatregelen moet nemen om het risico op transmissie drastisch te verminderen. Vandaar dat de maatregelen zijn geïmplementeerd door de regering op advies van het Outbreak Management Team (OMT). Hij benadrukt dat alle activiteiten die het risico op verspreiding van Covid-19 kunnen vergroten in deze periode zijn stopgezet.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

8 REACTIES

8 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTerrassen in Suriname weer dicht